avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori, partenerul nu e de acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori, partenerul nu e de acord

Locuiesc in strainatate de 7 ani, am 2 copii minori (13, respectiv 9 ani), nu mai am nici o relatie cu sotia, traim total separat din toate punctele de vedere (in schimb, eu trimit regulat bani pt cresterea copiilor si tin legatura la telefon aproape zilnic cu ei). Sotia a cerut divortul in urma cu 6 ani si eu nu am fost de acord din anumite motive existente atunci. Intre timp situatiile s-au schimbat... Acum i l-am cerut eu si nu e de acord. Am discutat indelungat cu ea, i-am propus varianta la notar, amiabil, cu conditia sa platesc eu toate cheltuielile, sa trimit lunar mai multi bani copiilor fata de suma alocata pana acum, dar sotia refuza acceptul divortului. A inceput sa ma forteze sa trimit din ce in ce mai multi bani in mod nejustificat. Cui trebuie sa ma adresez in aceasta situatie si ce e de facut pt finalizarea divortului? Multumesc.
Nu aveti nevoie de nici un acord consultati un avocat si demarati procedurile pt divortul prin instanta.
Bună seara!
Trebuie să formulați o cerere de divorț la instanța de la ultimul domiciliu comun!
Sau vă puteți prevala de serviciile
unui avocat dacă nu vă descurcați!
Succes!
Buna seara
Sunt 2 posibilitati:
- Divortati in instanta in tara unde locuiti acum si transcrieti ulterior sentinta in Romania
- Divortati in Romania si, ca sa nu veniti in tara, imputernicici cu imputernicire speciala pe cineva sa va reprezinte.
Nu este nevoie de acordul sotiei.
Cu privire la pensie, va sfatuiesc sa pastrati chitanta de trimitere a banilor.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat din tara daca vreti sa divortati in Romania!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Divortati la instanța.
Dacă aveti resedinta in strainatate daca aveti avocat nici nu trebuie să veniți la proces.
Doar ca va trebuie motive de divorț si sa le dovediți.

Soția este în România?
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara.
Sotia este in Romania. Eu am domiciliul stabil in strainatate cu rezidenta permanenta.

Alte discuții în legătură

Solicitare divort, partener plecat in alta tara Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Cum trebuie sa procedeze sotia in cazul in care, doreste sa solicite divort sotului, pe cale amiabila, aceasta aflandu-se cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Procura pentru depunere acte divort BeatrixKiddo BeatrixKiddo Buna seara. Doresc sa fac o procura la ambasada Romaniei in alta tara, pentru a imputernici o persoana in a depune actele de divort,alaturi de sotia. Am o ... (vezi toată discuția)
Partaj vselin09 vselin09 Buna ziua, Poate cineva sa imi dea un raspuns corect la urmatoarea intrebare: in urma divortului de acum 6 ani nu s-a facut partajul.Fostul sot a plecat ... (vezi toată discuția)