avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul pune în posesie bunul executat înainte de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul pune în posesie bunul executat înainte de hotărârea definitivă. Am făcut apel în termen, ce se poate întâmpla?

Buna seara, sunt in proces de contestare executare silita,am in prima faza suspendarea executarii pana la solutionare:judecatoria da o hotarare care nu este definitiva, executorul pune in posesie bunul executat pana sa se dea hotararea definiriva .Ce pot sa fac in acest caz ? Mentionez ca apelul este facut in termen .
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:36, 4 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Ce intelegeti prin "am in prima faza suspendarea executarii pana la solutionare"? S-a suspendat executarea sau ati cerut dvs suspendarea si asteptati solutionarea cererii?
Si, ce intelegeti prin "judecatoria da o hotarare care nu este definitiva"? Adica a dat sau urmeaza sa dea o hotarare, respectiv o incheiere? Precizati cu termene, cu date si cu alte informatii relevante.

De plida, daca deja s-a admis cererea de suspendare (sau cea de suspendare provizorie), suspendarea isi produce efectele de la data pronuntarii incheierii, deoarece incheierea este executorie si se comunica de indata executorului judecatoresc care trebuie sa se conformeze masurii dispuse de instanta.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
trandafir2, moderator
Buna ziua,in 2015 am introdus actiunea de suspendare a executarii, in ziua in care s-a judecat si admis suspendarea executarii ,executorul a mers mai departe cu executarea si vanzarea bunului ipotecat.Dupa aceasta hotarare procesul meu de contestare la executare si clauze abuzive a continuat pana in octombrie 2017 cand judecatoria a respins ca nefondata cererea mea avand dreptul de a face apel.Am introdus actiunea de apel in termenul legal , termenul fixat pentru judecare fiind in 14 sept 2018.In februarie 2018 executorul pune in posesie pe cumparatorul imobilului si acesta intra in apartamentul meu fara a fi somata sau notificata.Aceasta este situatia mea, Am nevoie sa inteleg ce se intampla, as dori sa aflu pentru ca nu mai stiu ce sa cred.Am incredere in avocatul meu .....dar !Va multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
..., in ziua in care s-a judecat si admis suspendarea executarii ,executorul a mers mai departe cu executarea si vanzarea bunului ipotecat.

Asupra celor scrise mai sus, trebuie sa stiti ca incheierea de admitere a cererii de suspendare a executarii silite este executorie, adica executarea silita este suspendata de la data pronuntarii acestei incheieri, adica nu se mai pot face acte de executare in cauza de la data pronuntarii incheierii, ba mai mult, actele efectuate in chiar ziua solutionarii cererii de suspendare (principala sau provizorie) sunt desfiintate de drept prin efectul admiterii cererii de suspendare. Executorul era obligat sa se conformeze de indata masurii dispuse prin aceasta incheiere, pana la solutionarea contestatiei la executare. Ca atare, la acel moment ati fi putut sa faceti ceva (eventual o plangere impotriva executorului), insa cu toate acestea, daca intr-un final solutia instantei a fost respingerea contestatiei, toate "avantajele" dvs de moment s-au risipit.
Cat priveste momentul pana la care subzista suspendarea executarii acordata in cadrul contestatiei la executare, legea spune ca "până la soluționarea contestației la executare", deci cu alte cuvinte, nu si pe perioada exercitarii cailor de atac, respectiv a apelului (eventual se poate cere o noua suspendare a executarii silite in apel, desi in cazul dvs nu se mai justifica daca imobilul a fost deja predat adjudecatarului).
Ramane doar sa sperati ca in apel lucrurile se vor schimba in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti doina-dobrescu doina-dobrescu Am o executare silita la care in termen am depus contestatie la executare. In acelasi timp am cerut instantei si suspendarea provizorie a executarii silite. ... (vezi toată discuția)
Suspendarea provizorie a executarii silite adrina_s adrina_s Pentru un angajat am primit de la un executor judecatoresc adresa de infiintare a popririi. Angajatul a cerut instantei suspendarea provizorie a executarii ... (vezi toată discuția)