avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul compensator

Buna ziua! As avea o intrebare. In urmatoarele zile mi se incheie preavizul la firma la care lurez. Am fost disponibilizat pe motiv ca firma isi restrange activitatea si nu au posturi disponibile pentru pozitia pe care eu o ocupam.
Vroiam sa stiu daca ei vor trebui sa imi ofere un salariu compensator sau ceva de genul acest.
Ar mai fi o problema. Pentru a obtine somaj va trebui sa merg la AJOFM cu carnetul de munca. Numai ca secretara spune ca poate dura si o luna pana obtine ea acest carnet. Iar daca eu nu ma insel, ai la dispizitie 30 de zile pentru a inainta dosarul de somaj. Cum ar trebui sa procedez?

Sincere multumiri!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:23, 29 Octombrie 2009
aveti dreptul la cel putin 1 salar compesator

dar unde este carnetul dvs de munca? dureaza cam mult :">

daca depasiti termenul de 30 zile pt depunerea actelor la somaj, nu beneficiati de inmdemnizatia de somaj din urma ... ci doar de la data depunerii dosarului
1. Cf art 78, 1 din CCMUNN ai dreptul la cel putin un salariu tarifar compensatoriu. El apare pe ultimul stat de plata, in mod normal ti se acorda cu ultimii banuti.
2. In cazul tau incetare cu art 65, lit 1 concediere, vei avea decizia de incetare avizata de ITM si carnetul de munca (eliberat in timp). Pana sa primesti CM inchisa poti depune actele la somaj in 30 de zile de la data incetarii, pt a nu pierde indemn somaj, ulterior sa duci CM cand il o vei avea.
Contractul de munca va fi desfacut in baza art. 65 din Legea 53/2003. Sa fie acesta motivul pentru care dureaza atata scoaterea CM de la ITM? Eu, sincer, nu cred. E doar indiferenta personalului HR din firma si probabil si ignoranta personalului ITM.
Ca sa nu inteleg gresit. Domniile voastre spuneti ca ma pot duce cu dosarul la AJOFM, dar fara CM, urmand ca CM sa o duc ulterior, dupa ce o sa o primesc eu?

Va multumesc pentru sprijinul acordat! Si, sincer, sper sa imi gasesc cat mai rpd un loc de munca, pentru ca nu imi pun deloc baza in ajutorul de somaj, despre care ma abtin sa comentez:stunned:
Beneficiti de un salariu compensator in baza CCMUN.
Scoateti o adeverinta de la angajator si prezentati-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere copil sergiu_fr sergiu_fr Buna ziua, Sotia mea trebuia sa se intoarca din ccc pe data de 26.06.2009 si firma la care lucreaza a dat-o in somaj cu art. 65 (1). La depunerea dosarului ... (vezi toată discuția)
Concediere annitha annitha Buna ziua.Am si eu o mare problema si sper ca ma puteti ajuta.Am o colega la munca,lucreaza ca lucrator comercial,firma la care presteaza munca se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare cm lise lise Buna seara.pana acum 4zile am lucrat la o firma pe perioada determinata.mi sa inchis cm cu art 56j si pot sa benificiez de somaj .dar la lichidare nu mi sa dat ... (vezi toată discuția)