avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT, va rog...concediu pentru ingrijirea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT, va rog...concediu pentru ingrijirea copilului cu handicap

"ART. 21) / OU 96/2003 – privind protectia maternitatii
(1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c) - e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediul de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediul de maternitate;
d) salariatei care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) - e) se extinde o singură dată cu până la 6 luni, după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezultă din desfiinţarea postului ocupat de salariată, ca urmare a dificultăţilor economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării angajatorului, în condiţiile legii."

Va rog sa-mi spuneti daca al.1pct.e se aplica si in cazul in care raporturile de munca cu societatea au inceput la data de 01.03.2006 si concediul incepe din 10.03.2006 ?
Cel mai recent răspuns: alimor , utilizator 19:23, 10 Martie 2006
Eu cred ca data inceperii contractului nu are importanta (daca conditiile de cotizare sunt indeplinite - 6 luni in ultimele 12 inaintea producerii riscului). Pe ce perioada aveti concediul? si de ce va temeti ca va va desface contractul de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare la intoarcerea din crestere ingrijire copil ContSters145455 ContSters145455 buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. in septembrie urmeaza sa ma intorc la serviciu dupa concediul pt. ingrijirea copilului.intre timp, la firma ... (vezi toată discuția)
Oug privind protectia maternitatii la locurile de munca cancuta78 cancuta78 Buna ziua, lucrez ca economist intr un spital din Romania, sunt insarcinata si vreau sa va intreb daca conform OUG privind protectia maternitatii la locurile ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa concediu pt crestere copilului stefan338 stefan338 in data de 14 mai 2006 mi se termina concediul pt cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. firma la care lucrez nu vrea sa ma mai primeasca . ce pot ... (vezi toată discuția)