avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme produs cumparat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme produs cumparat

Buna ziua!Am cumparat in urma cu 2 saptamani o motocositoare second hand de la o persoana din aceeasi localitate.A facut o proba si a zis ca functioneaza.A zis ca daca nu functioneaza o ia inapoi.Dupa ce am incercat sa o folosesc eu am vazut ca are mai multe defecte si nu merge!Am sunat vanzatorul iar acesta a refuzat sa imi ia inapoi produsul.ce pot face in cazut asta?suma platita este de 600€.multumesc!o zi buna!!!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:00, 4 Mai 2018
Trebuie formulată, la instanța competentă material și teritorial, o acțiune fondată pe garanția contra viciilor.
Mai concret, aș recomanda formularea unei acțiuni redhibitorii.
Pentru o clarificare de ordin conceptual, arăt că aceasta este o varietate cu caracter special a acţiunii civile prin care cumpărătorul poate cere rezoluţiunea vânzării, invocând existenţa unui viciu ascuns al lucrului.
Puteți opta să o formulați singur, sau cu ajutorul unui avocat.

Cu deferență!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii descoperite dupa cumparare la masina second hand aovidiu7 aovidiu7 Acum 1 saptamana am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica. Toate bune la prima vedere, acte, aspect frumos al masinii. M-am dus la ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - vicii ascunse, lipsa catalizator Dorin_33 Dorin_33 Buna ziua, Am cumparat recent o masina de la o persoana fizica si am facut greseala sa nu o verific la atelier inainte de a o cumpara. Am dus-o dupa doua ... (vezi toată discuția)
Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)