avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sarcina si concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sarcina si concediu fara plata

X-( sunt in concediu fara plata dupa cei doi ani de crestere copil ,problema este ca sunt iar insarcinata si as dori sa stiu daca fiind in concediu fara plata pot beneficia de indemnizatie la nasterea celui deal doilea copil sau cum trebuie sa procedez ptr a intra la indemnizatie:#-o
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 13:28, 2 Noiembrie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsa de pana la 2 ani este necesar sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimile 12 luni anterioare datei de nastere a copilului.
Intrucat pe perioada concediului fara plata nu realizati venituri profesionale supuse impozitarii, riscati sa pierdeti dreptul la indemnizatie.
Vorbiti cu angajatorul si reluati serviciul (chiar si in baza unui contract de munca cu timp partial) sau intrati in somaj.
ai facut cerere de concediu fara plata su ti l-a acordat in mod abuziv angajatorul? concediu fara plata e un dreptnu o obligatie,din cate stiu eu si dupa cic aveti dreptul la concediu de odihna deoarece perioada de crestere copli se considera vechime in munca si se aplica legislatia in vigoare. renuntati la concediu fara plata si mergeti la munca sau cereti concediu de odihna.
ai facut cerere de concediu fara plata su ti l-a acordat in mod abuziv angajatorul? concediu fara plata e un dreptnu o obligatie,din cate stiu eu si dupa cic aveti dreptul la concediu de odihna deoarece perioada de crestere copli se considera vechime in munca si se aplica legislatia in vigoare. renuntati la concediu fara plata si mergeti la munca sau cereti concediu de odihna.

Pe perioada CIC contractul de munca este suspendat, fapt pentru care, la reluarea serviciului nu se poate solicita concediu de odihna intrucat acesta se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa concediu crestere copil vivi23ro vivi23ro in cazul in care se concediaza o persoana la o perioada mai mica de un an dupa revenirea din concediu crestere copil, se beneficiaza de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Problema dosar indemnizatie crestere copil! mihai15mai mihai15mai Buna ziua, Am o problema care am incercat s-o clarific cu angajatorul sotiei din cauza unui contabil care nu si-a facut treaba si anume: acel contabil a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Yulya88 Yulya88 As dori sa stiu daca imi pot plati singura contributiile la stat pentru a putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?Nu am si nu am avut carte ... (vezi toată discuția)