avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen acordare ajutor de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen acordare ajutor de somaj

Buna ziua,

sunt incadrat in cadrul unei firme incepand cu data de 01.11.2008 iar in data de 20.10.2008 am fost informat ca sunt disponibilizat in baza art.65(1) din Codul Muncii.as dori sa stiu daca in aceasta situatie pot beneficia de ajutor de somaj,mentionez ca inainte de de a lucra la aceasta firma nu am mai lucrat nicaieri.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 12:41, 29 Octombrie 2009
Presupun ca ati vrut sa scrieti 20.10.2009. Preavizul de 20 de zile lucratoare expira in noiembrie 2009 si ca urmare, aveti dreptul la indemnizatie de somaj. Trebuie insa sa discutati cu angajatorul sa va furnizeze rapid documentele necesare, intrucat se acorda indemnizatia daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 anterioare depunerii dosarului de indemnizatie la ALOFM pe raza caruia aveti domiciliul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim-perioada determinata 1 luna-somaj BRANDY_B BRANDY_B Daca am fost angajata pe o perioada determinata de o luna,pot beneficia de somaj?Mentionez ca in ultimele 24 de luni am 12 luni lucrate la diferiti ... (vezi toată discuția)
Somaj gh.tudor gh.tudor Salut Am lucrat la o firma mai multi ani si anul acesta in mai m-au disponibilizat pe motiv de criza cu preaviz de 15 zile si somaj, preaviz pana in data de ... (vezi toată discuția)
Somaj 24 luni ptr 12 luni lucrate loredana.m loredana.m Buna seara, daca mama mea a lucrat din 20 feb 2008- 20 feb 2009, apoi a intrat in somaj din 20 feb 2009-prezent, in cazul in care intrerupe somajul in 20 ian ... (vezi toată discuția)