avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 61/1991: cine este amendat în cazul unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 61/1991: cine este amendat în cazul unei sesizări privitoare la zgomot, proprietarul sau muncitorii care îl produc?

Lega 61/1991 : Cine este amendat in cazul unei sesizari de zgomot intre orele 13.00-14.00? Proprietaru sau muncitorii care lucreaza in proprietate (fara acte legale) ? Un raspuns urgen. Ms

MENTIUNI: Muncitorii au facut zgomot cu acordul proprietarului in interiorul proprietatii, nu in strada ca sa fie ei amendati ..
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator


POPA GHEORGHE a scris:

Politia locala nu are atributii legale privind munca la negru.


Multumesc mult pt informatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
bysnis, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia locala nu va sesiza ITM-ul, desi ar putea s-o faca.

Dvs daca doriti sesizati ITM-ul/Inspectia Muncii.
Este o cauza pierduta .. muncitorii vecinului isi face de cap cu aparatul de taiat grasie la orice ora .. si eu nu am ce sa le fac.
Am sesizat polittia locala vineri cand zgomotul era asurzitor chiar intre orele 13-14 .. politia locala a venit dupa ora 14 :) .. mai exact 14:30 la aproape o ora de la sesizarea telefonica pe care am facut-o ... au venit cu girofarele.. de s-a speriat toata strada .. unul din muncitori care zidea pe geam i-a vazut si la anuntat pe celalalt sa se opreasca. Au venit la mine.. m-au legitimat, m-au intrebat ce problema am.. le-am spus.... ba ma si luat la rost .. spunand ca ei nu aud nici un zgomot. Le-am spus ca sunt 2 muncitori la vecinu care s-au oprit cand i-a vazut. Pana sa bata la vecinul mi-au spus ca plangerea nu se confirma.. in conditiile in care le-am aratat 5 filmari facute din casa de la televizor (unde se vedea ora si data) sa auda si ei cat de tare se aude zgomotul in casa. S-a uitat la unul dintre filmulete, si mi-a spus .. asta nu este dovada :)
Apoi au strigat la cei 2 muncitori .. acestia au iesit, au recunoscut ca au facut zgomot fara sa se gandeasca ca ma deranjeaza. Au fost legitimati si intrebati la ce firma lucreaza. Acestia au spus in fata mea si a politistilor locali ca nu lucreaza cu forme legale. Dupa ce au fost legitimati .. politistii locali s-au dus in masina vorbind la telefon. La 2-3 minute l-a chemat pe unul dintre muncitori .. `nu stiu ce ia spus` apoi au plecat fara sa imi mai spuna nimic. Lucratorul cand s-a intors mi-a spus mai mult in ras ca nu i-a facut nimic, doar i-a spus verbal sa nu mai faca galagie :)
Asta a fost vineri .. sambata aceiasi treaba .. dar nu numai 2-3 ore la pranz, ci aproape toata ziua .. de paza statea chiar proprietarul la poarta, isi facea de treaba :) .. am sunat la politia locala.. nu au lucratori primul raspuns (este sambata).. apoi dupa o scurta discutie.. mi-a zis ca au fost si cu o zi in urma si nu s-a confirmat zgomotul. daca vreau sa fac o reclamatie sa ma duc sa fac una in scris. Pai ma duc.. si daca ei vin si aia nu taie in momentul ala.. ce rezolv? iar imi spun ca nu se confirma !! cum pot dovedi legal, zgomotul facut de acesti muncitori?
Ok.. sun la ITM .. la ora 13:40 dupa ce am discutat cu politia locala. Nu Raspunde nimeni .. doar este sambata :) .. le-am trimsi un mail. in care nu am primit nici un rasuns.. dar nici nu s-a prezentat cineva de la ITM sa verifice sesizarea.
Sambata treaba a continuuat pana in jurul orei 16. Se taia odata la 20-30 de minute cate 5 minute. Destul cat sa nu te poti odihni ... (precizari: distanta dintre cele 2 case este de numai 1.3m - vecinul aici nu a respectat distanta legala dintre hotar si casa de 60cm). Stiam si cand incep sa taie.. pt ca iesea vecinul la poarta :)

Pentru cine sunt aceste legi de care discutam in acest subiect ?
Pentru ca in multe cazuri sunt degeaba.. parerea mea. Trebuie sa pun politia locala sa faca panda vecinului sa il prinda cand taie faianta? Nu cred ca ar face asa ceva. La cum a tratat prima plangere se pare ca vecinul meu este bine vazut acolo :)

Solutii !!!!
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
bysnis, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista solutie dar costurile nu sunt modice.
Puteti contacta o firma autorizata de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii pentru a efectua determinari de zgomot si vibratii si sa faceti panda, fara stiinta vecinului, in orele in care linistea trebuie pastrata conform legii. Sa va emita buletine de determinare noxa zgomot/ noxa vibratii la limita proprietatii dvs./ proprietatii vecinului.
In aceste buletine se mentioneaza data, ora, noxa determinata, valoarea determinata a noxei, valoare maxim admisa a noxei.
Puteti face sesizari scrise, cu nr .de inregistrare/ data la Politia locala pentru a primi raspuns scris (chiar daca raspunsul va fi - nu se confirma.
Cu aceste documente puteti deschide actiune in instanta impotriva vecinului si cere daune materiale si/ sau daune morale.
Pentru munca la negru, la ITM ca sa se faca ancheta trebuie sa depuneti o sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Daca ati sesizat prin e.mail si s-a primit mesajul de confirmare, aceasta are un numar de inregistrare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
bysnis a scris:

...
Ok.. sun la ITM .. la ora 13:40 dupa ce am discutat cu politia locala. Nu Raspunde nimeni .. doar este sambata :) .. le-am trimsi un mail. in care nu am primit nici un rasuns.. dar nici nu s-a prezentat cineva de la ITM sa verifice sesizarea.
.....



La email-ul trimis la ITM veti primi raspuns in termen de 30/45 de zile ... daca mai trimiteti o alta sesizare la ITM cu aceleasi aspecte - indiferent de modul de depunere - vi se va clasa, potrivit art.10 alin.2 OG 27/2002.

Pentru confirmarea primirii email-ului si aflarea nr. de inregistrare puteti suna la ITM - Compartimentul Relatii cu Publicul - in zilele de lucru afisate pe site-ul institutiei, nu sambata sau duminica.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu ... mihaipreotescu mihaipreotescu Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu mici pauze. In sensul ca foloseste bormasina cu percutie cam la orice ora vrea el. Si daca sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. locuiesc intr un apartament la bloc. vecinul de deasupra ... Dana Deea Dana Deea Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra renovează și ne a anunțat ca renovează. Întrebarea mea este - exista o lege sau e ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de 6 luni zilnic si produc zgomote insuportabile? utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua din iarna s-au mutat niste vecini fix deasupra mea, au inceput sa renoveze, s-au oprit din cauza situatiei cu coronavirusul dar acum au inceput ... (vezi toată discuția)