avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revocare decizie concediere pe motiv de restructurare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revocare decizie concediere pe motiv de restructurare in ultima zi de preaviz!

Buna ziua!Sa vedeti ce mi s-a intamplat!Pe scurt, mi s-a emis acum o luna decizia de concediere pe motiv de desfiintare post, urmare a restructurarilor, decizie fara stampila ITM, dar semnata de mine si de director, iar azi in ultima zi de preaviz, m-a informat directorul, amuzat, nevoie mare ca a revocat-o, si ca va avea el grija de acum inainte ca sa am de treaba...
Ieri, am facut o cerere catre director prin care mi-am cerut drepturile salariale, asta presupunand si salarii compensatorii, plus ca am sesizat si ceva aspecte in neregula , cum ca nu am primit contractul de munca etc.
Precizez ca am luat la cunostinta si semnat azi un act emis ieri, probabil, foarte succint ca s-a revocat decizia anterioara.
Sunt disperata, am tras mult prea multe ponoase in aceasta firma si avusesem macar usurarea ca se termina odata.
Ce pot face in continuare?Am vreo sansa sa plec pe baza vechii decizii?Pentru ca am indraznit sa imi cer drepturile, directorul prefera sa ma faca sa-mi dau demisia singura..Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: PopescuP , utilizator 20:08, 29 Octombrie 2009
Multumesc pentru raspunsuri!Am facut ieri doua cereri adresate una celor de la resurse umane si alta la director in care am cerut cele sase salarii compensatorii, la care s-a angajat firma prin acord cu sindicatul precum si la plata orelor suplimentare.Apoi i-am instiintat ca nu am cim, analize medicale, fisa postului,protectia municii etc.
Credeti ca cererile aceste nu ar putea servi ca proba in instanta?
Loc de munca nu prea ofera, caci nu mai este efectiv de munca, dar ceilalti angajati, vreo 8 au plecat linistiti, tocmai pt ca ei nu vor nimic, iar altora 2 li s-a revocat deodata decizia.
Intentia lui e sa ne haituiasca mai ales ca ne-a spus clar ca de azi inainte o sa-i raportam lui direct ce treaba facem.
Sfatul meu este sa tineti fiecare hartiuta.
Cererile dvs, decizia pe care souneti ca v-a dat-o atunci angajatorul, copie dupa fituica pe care ati semnat-o acum. TOT!!!

Ptr ca in cazul in care se apuca sa va faca mizerii, veti utea demonstra ca angajatorul a fost de rea-credinta. Cum? Pai aduceti ca dovezi copii dupa aceste hartii si demonstrati ca de fapt nu a vrut sa va dea drepturile salariale, a preferat sa va tina si sa va oblige sa demisionati.

Orice s-ar intampla sa nu demisionati.
Daca lucrurile devin urate, faceti sesizare la ITM sau, mai bine, la Inspectia Muncii (organul tutelar al ITM).
Va multumesc pentru raspunsuri!As mai adauga ca in urma cu o luna, inainte de notificarea de desfiintare a posturilor, mi s-a inmanat o alta hartiuta, in care mi se preciza ca...in masura in care va faceti treaba, veni beneficia de salariu...asta presupunand ca eu, care sunt angajat ca economista sa plec aiurea prin tara ca sa vand un produs complet iesit din uz, depasit , care nu s-a mai vandut de vreo cinci ani...iar atunci le-am zis ca nu pot, pt ca nu am abilitati de vanzari.
Dar am inteles, ca asta e asul lor din maneca, ca asa s-au debarasat de multi angajati.
Mai precizez si ca nu am o fisa a postului.
In plus de sfaturile foarte bune pe care le-ati primit:
1. Este o problema discutata (si discutabila) intre juristi, daca decizia de concediere, odata comunicata angajatului, mai poate fi revocata. Exista argumente si ca ca, si ca nu, insa nu stiu sa va zic ce parere au instantele de judecata.
2. Foarte probabil ca ceea ce ati primit dvs. era notificarea de preaviz, chiar daca se numea decizie, urmand ca decizia de concediere "finala" (cum bine s-a zis mai sus), sa se intocmeasca dupa expirarea preavizului, si sa se inregistreze la ITM.
Aceasta notificare de preaviz este, dupa parerea mea, revocabila de catre angajator.
In mod general, este oarecum verosimil ca un angajator de buna credinta (nu e cazul la dvs., dar vreau s ava arat ce poate sustine el) poate spune ca, in timpul preavizului, situatia sa economica s-a imbunatatit considerabil, si nu mai vrea sa va concedieze (lucru demn de lauda, in teorie).
3. Daca dvs. ati ignora revocarea aceasta, nu va ramane decat sa nu mai mergeti la lucru, urmand probabil sa fiti concediata disciplinar pentru absente.
Si, pentru ca ati si semnat ca ati aflat de revocare, sanse sunt ca aceasta concediere disciplinara sa fie legala (n-aveti de ce sa ziceti ca n-ati stiut ca mai trebuie sa venti la lucru.) Si daca nu semnati, va trimiteau prin posta revocarea, si era cam tot aia...
4. Hartiuta aia cu "beneficiati de salariu daca faceti treaba" nu are nici o valoare.
Dvs. beneficiati de salariu cata vreme sunteti angajata si acesta nu este "stopat" intr-un mod legal, indiferent daca faceti treaba sau nu.
Este treaba angajatorului sa va dea de lucru conform fisei postului si contractului de munca, si daca nu va da, este numai si numai vina lui - salariul tot trebuie sa vi-l plateasca.
5. Se pare ca la dvs. la firma se practica munca la negru, pentru care sa dau amenzi mari de catre ITM. Si daca nu aveti contact, drepturile dvs. in relatia cu anagajatorul sunt aceleasi (salariu, protectia muncii, compensari etc.).
6. Nu va poate schimba postul si sa va dea alte atributii, decat cu acordul dvs.
Daca vi se schimba postu unilateral, fara acord, si dvs. nu indepliniti noile sarcini, nu are ce sa va faca, legal vorbind.

Va doresc bafta, curaj si rezistenta la hartuieli!
de acord cu ce spune colegul , numai ca , daca nu mergeti la lucru si vi se desface CIM discilpinar nu veti beneficia de salariile compensatorii....

Alte discuții în legătură

Am fost disponibilizat fara demisie sau concediere, ce pot face? werbung werbung am lucrat intr-o firma de distributie si la 1 iulie am fost data afara pe motiv ca se reduc cheltuielile, ca treaba nu mai merge, bla,bla.totul s-a facut ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa semnez in caz de concediere? georgika georgika Daca sunt concediata ce acte trebuie sa semnez?Numai decizia de concediere??? Pt ca firma mea umbla cu magarii in privinta asta....nu vor sa ne acorde ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)