avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Achitare datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Achitare datorie banca

Buna ziua , va rog din suflet un raspuns .Parintii mei au pus casa gaj , nu au mai putut plati la banca si banca au scos casa la licitatie, nu s-a vandut , intre timp firma respectiva aintrat in faliment , procedura neinchisa la moment. Banca este inscrisa la masa credala , acum o saptamana ne-am trezit ca banca a vandut creanta la alta banca .eu in calitate de fiica as putea cumpara aceasta creanta de la banca respectiva? Si daca da , eu devin proprietar atata timp cat banca este inscrisa intr-un tabel al creditorilor? Sau doar ocup pozitia bancii in tabelul creditorilo?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 10:52, 5 Mai 2018
In teorie puteti cumpara creanta, in practica s-ar putea dovedi mai dificil decat credeti. Cumpararea v-ar permite sa preluati exact pozitia pe care o avea banca, ar trebui sa se pastreze si rangul garantiilor. Ati putea ulterior sa faceti o iertare de datorie debitorilor (parintii) si sa solicitati radierea ipotecii (daca doar banca ar fi avut acest drept). Nu deveniti in nici un caz proprietar in acest mod.
Cu toate acestea, nu sunteti singurul creditor!! Pentru a stinge datoria integral vor trebui platiti si ceilalti, ma gandesc la cheltuielile de executare in primul rand.
E un proiect dificil, succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca cmgroup_08 cmgroup_08 o linie de credit pe firma cu ipoteca imobiliara de rang 2 pe un an de zile. dupa expirarea acestui an nu se mai reinnoieste creditul si ipoteca, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobiliara mdutan mdutan Buna ziua, Am un prieten cu o garsoniera pe care banca are constituita ipoteca de rangul I. Vreau sa il ajut cu un imprumut astfel incat sa inchida creditul ... (vezi toată discuția)
Ipoteca sbpackard170 sbpackard170 In anul 1998 am ipotecat un teren care imi apartine ca persoana fizica in favoarea unei banci pentru un credit acordat unei firme. Firma a intrat in faliment ... (vezi toată discuția)