avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiunea disciplinara criteriu de evaluare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiunea disciplinara criteriu de evaluare profesionala?

faptul ca ai fost sanctionat disciplinar poate fi un criteriu in evaluarea anuala profesionala? care ar fi incidenta principiului ca pentru o abatere nu poti fi sanctionat decat o data?
Cel mai recent răspuns: bechi , utilizator 16:16, 6 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sanactiunile disciplinare pot constitui criteriu de evaluare.

Criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor trebuie sa fie mentionate in c.i.m., in reg.intern al angajatorului.

Numai pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.
Multumesc de raspuns. In R.I., referitor la sanctiuni disciplinare, exista doar un articol: sanctiunile disciplinare vor fi luate in seama la promovarea in functii, la acordarea unui salariu superior, a recompenselor si a altor beneficii. Deci nu este specificat ca sanctiunea sa constituie un criteriu de evaluare a activitatii profesionale. In C.I.M. nu este mentionat nimic in acest sens, la fel si in C.C.M. In procedura de evaluare sunt mentionate ca si criterii:1. Aptitudini de conducere; 2. Competenta profesionala; 3.Activitate profesionala; 4. Etica profesionala. Deci iarasi nimic concret. Un alt detaliu, sanctiunea respectiva este contestata in tribunal si pana in momentul evaluarii nu este solutionata definitiv. Cele 4 criterii se subimpart in alte 25, dar niciunul nu mentioneaza sanctionarea sau nesanctionarea disciplinara. Daca sunteti amabil sa ma mai destupati, v-as fi recunoscator.
Din ce ati postat, ar reiesi ca sanctiunea disciplinara nu poate fi considerat un criteriu de evaluare a activitatii profesionale.
Asa as zice si eu, in sensul ca nu este specificat explicit. Ramane acum de vazut daca sanctiunea poate fi o dovada indirecta de incompetenta profesionala, dar chiar si asa, fiind contestata iar instanta nepronuntandu-se pana la momentul evaluarii ... Si daca pentru o fapta, o abatere s-a decis sanctionarea, ar insemna ca ai fost pedepsit. Aducerea in discutie, la evaluare, a acestei sanctiuni, deci a abaterii, nu inseamna ca abaterea respectiva produce in continuare efecte nefavorabile, adica ai mai fi pedepsit inca odata pentru aceeasi fapta?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul o companie sa acorde avertismente angajatilor pentru ca nu au atins unul sau mai multi indicatori care initial au fost doar orientativi ? mfa_ro mfa_ro Societatea la care lucrez isi desfasoara activitatea in comert,pentru o serie de bonusuri care se pot acorda trebuiesc atinsi anumti indicatori( de ex : ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire target - sanctiune pecuniara laura-jurist laura-jurist buna ziua angajatilor unei societati li s-a stabilit un anunit nr de procesari pe zi. acestia au refuzat sa semneze adresa de stabilire a targetului. mai ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara fritache fritache Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, in legatura cu art. 248 codul muncii, o persoana a avut avertisment scris care s-a radiat de drept in 12 luni, care au trecut ... (vezi toată discuția)