avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea hotararii judecatoresti

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de concediere din 2007 si a obligat societatea la plata tuturor drepturilor banesti. Mentionez ca am investit hotararea cu formula executorie. Am fost la sediul societatii, nu am gasit acolo decat pe contabilul sef, care cand i-am aratat hotararea a fost foarte nedumerit si mi-a spus ca nu stie nimic si ca nu este nimeni in firma, nici juristul nici directorul. Am trimis hotararea prin posta cu confirmare de primire si in acelasi timp am apelat la un executor. Acesta insa mi-a spus ca banii ii voi lua, insa daca el nu vrea, nu ma va reangaja. Ce pot face eu in aceasta situatie si anume daca refuza sa m-a reangajeze? Ma pot adresa anumitor organe? eventual penale?
Din cate am citit, nerespectarea unei hotarari judecatoresti este fapta de natura penala? Este posibil sa nu vrea sa ma reangajeze?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 14:33, 23 Ianuarie 2010
=D>=D>=D>
Da, tot ce este posibil cu legislatia de la noi si cu guvernantii.
1) Se poate face "reorganizare" doar pentru a se desfiinta un singur post, care este si unic in firma (traducator)?

2) Odata ce am fost anuntat ca s-a desfiintat postul, chiar daca castig litigiul de munca, practic AM pierdut pt ca postul nu se va reinfiinta?

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator
se poate face orice! dar in cazul in care instanta a anulat decizia unilaterala a angajatorului sentinta data in dosar este definitiva si executorie de drept!
in cazul particlar pe care-l prezentati ar putea rezulta ca desfiintarea nu a avut o cauza reala si serioasa ! :) in sensul ca atributiile pe care le aveati ar fii fost preluate de un alt salariat .
au fost preluate de fiecare salariat in parte, dar nu in scris... pe principiul fiecare isi face singur traducerea sau dam la tradus la un alt traducator din afara (outsourcing) si nu mai avem nevoie de tine si desfiintam postul si te concediem.

(concediere a fost nereala si luata in momente tensionate, iar desfiintarea postului sa fie anulata, ca nereala)

cum dovedesc eu asta...

limba de stat din Romania.. este limba romana...
din moment ce nu prea exista dovezi...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator
poate o dovada o va constitui ... activitatile firmei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare acuta acuta Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de punere in aplicare a unei hot judecatoresti irevocabile de reintegrare pe vechiul post. 15 ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale in urma unei hotarari judecatoresti MatusaVulpe MatusaVulpe Buna ziua, Am castigat in instanta un litigiu de munca, pentru care angajatorul este obligat sa ma repuna pe post, m-a repus fara sa semnez acte altele in ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca abuziv de catre angajator cristina_cluj cristina_cluj Am fost angajat la o firma si mi s-a desfacut contractul de munca indisciplinar. Am actionat in instanta angajatorul si am castigat procesul prin care acesta ... (vezi toată discuția)