Buna ziua!Doresc sa înființez o asociație de proprietari bloc nou ei nu știu ce costuri de înființimplica. ( taxe) ca sa știu ce suma sa solicit in avans proprietarilor.Mai mult de atât blocul nu are amenajat un spațiu pentru încasarea întreținerii .Fara acest spațiu se poate înființa asociația de proprietari și ulterior sa se amenajeze acest spațiu?O alta întrebare.Poate fi delegata o persoana fizica sa înființeze asociația dacă nu este proprietar in imobil?Si dacă da trebuie împuternicire la notariat?Multumesc anticipat pentru răspunsuri!
Spatiul aferent sediului administartiei poate fi realizat intr-unul dintre spatiile parte comuna=uscatorie
Demersurile pentru infiintare asociatie de proprietari se realizeaza de catre presedintele de asociatie sau de catre persoana mandatata de catre acesta prin procura autentificata la birou notarial
Multumesc foarte mult pentru răspuns.Problema este ca blocul nu deține uscătorie sau alte spații in care sa se realizeze încasările.Solutia găsită amenajarea unui spațiu (post ) din termopan in holul blocului.Intrebarea mea este dacă se poate înființa asociația pana când se va construi acest spațiu ? Rog dacă ma poate ajuta cineva cu detalii privind costurile de înființate asociație proprietăți.Multumesc!
Pentru infiintare persoana juridica se poate constitui sediul asociatiei la domiciliul unuia dintre reprezentantii asociatiei de proprietari
Costurile pentru infiintare asociatie de proprietari sunt conditionate de cine desfasoara demersurile
Puteti apela la persoana specializata care sa intocmeasca intreaga documentatie necesara care implica anumite costuri sau puteti realiza la nivelul imobilului toate documentele necesare varianta care elimina costuri suplimentare
Costurile pentru infintaea sociatiei de propriatari sunt in jur de 500 lei va spun din proprie experienta am infintat anul trecut si anul acesta mai multe asociatii de propriatari. Aceste taxe se platesc la stat. depinde daca cel care va face actele mai vrea bani. Eu fiind si administratorul acestor ascociatii din blocurile noi nu le am mai cerut bani si pentru acest serviciu. Si pentru ca este bloc nou si oameni scut tineri stiu cu banca le-am facut incasrile la banca. Frumos, elegant, program 7 zile pe saptamana, transparent, oricand se vad platile si incasarile. Ganditi va la aceste aspect. Cat cheltuiti pe le faceti cu locul de incasare se reduc. Mult suces.