avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul de indemnizatie pentru asociat unic sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul de indemnizatie pentru asociat unic sau administrator

buna ziua
sunt noua pe aici si nu am stiut unde sa incadrez exact intrebarea mea:
Sunt asociat unic la o societate pe care desfasor activitate +administrator la alta societate care este suspendata pe 3 ani,dar cartea de munca o am la o alta societate in care nu am nici o functie de conducere. Intentionez sa fac un bebe si nu stiu in ce fel ma afecteaza functiile din cele 2 societati,daca suspend activitatea si la firma in cadrul careia desfasor activitate,inainte de a ramane insarcinata,ma afecteaza in vreun fel la primirea indemnizatie?
Pot beneficia de aceasta?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nikidutza_22 , utilizator 09:20, 30 Octombrie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie, trebuie sa aveti timp de 12 luni anterioare datei nasterii copilului, venituri impozitate, altfel nu beneficiati de indemnizatie.
Puteti beneficia de indemnizatia pentru CIC numai daca indepliniti condtiile prevazute de OUG nr.148/2005 (prezentate mai sus de colega noastra namiru).

De asemenea, pe perioada cat veti beneficia de indemnizatie ar trebui ca activitatea societatii sa fie suspendata.
multumesc frumos pentru promptitudine,am 12 luni de venituri impozabile ,asta nu reprezinta o grija,dar daca una dintre societatile suspendate are datorii la stat,ma afecteaza?,se specifica asta in vreun document necesar la intocmirea dosarului pentru indemnizatie?
Multumesc mult si condoleante(am trecut si eu prin asta)
La stabilirea indemnizatiei, in cazul dvs, se iau in calcul doar veniturile pe care le-ati avut ca salariat si administrator. Nu si cele din dividende, obtinute in calitate de asociat(unic sau nu). Ca sa puteti beneficia de indemnizatie crestere copil, in acea perioada nu trebuie sa realizati venituri profesionale(sa nu lucrati ca salariat si sa nu obtineti venituri in calitate de administrator).
nikidutza_22 a scris:

multumesc frumos pentru promptitudine,am 12 luni de venituri impozabile ,asta nu reprezinta o grija,dar daca una dintre societatile suspendate are datorii la stat,ma afecteaza?,se specifica asta in vreun document necesar la intocmirea dosarului pentru indemnizatie?
Multumesc mult si condoleante(am trecut si eu prin asta)

Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei de plata sau neplata contributiilor catre bugetul de stat , ci doar realizarea de catre persoana indreptatita de venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

Alte discuții în legătură

Salariu si venituri din profesii liberale, cum sa procedez pentru concediu crestere copil irinaghi irinaghi Buna ziua, ma pregatesc sa nasc si nu mi-e inca prea clar cum voi face sa intru in CCC: - sunt angajata, administrator si asociat unic la propria firma, si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil beatedy beatedy Buna ziua, As dori sa va intreb daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului avand in vedere faptul ca: - din data de 22.07.2014 si pana pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate administrator achimescua achimescua Buna seara , Urmeaza sa intru in Crestere si ingrijire copil in luna noiembrie 2015 pentru o perioada de un an . Pe langa activitatea prestata cu contract de ... (vezi toată discuția)