Sunt unic asociat la o firma cu activitate (A), avind un angajat, totodata sunt angajat al altei firme (B). In caz ca sunt disponibilizat de la firma (B) unde am contribuit tot timpul cit a functionat firma (A) al carei patron sunt am sau nu dreptul la somaj ?
Daca nu de ce am platit somajul ca angajat al firmei (B) , si daca exista o modalitate de-a obtine ajutor de somaj sau cel putin recuperarea contributiilor, actualizate la nivelul inflatiei
COMPLETARE
La AJOFM Cluj mi se spune ca nu am dreptul la somaj.
Precizari : firma A al carui asociat unic sint are activitate si are si venit, (venitul = cifra de afaceri al firmei) este mai mic decit cheltuielile, adica firma este in pierdere. Cum se interpreteaza prevederile pentru obtinerea somajului ?
Firma A are venituri dar asociatul unic nu are venituri. Eu cred ca persoana mea nu trebuie sa aiba venituri sau veniturile sa fie sub 500 ron/luna ca eu sa beneficiez de somaj. Ce legatura au veniturile firmei (incasarile firmei) care este peste 500 ron, cu venitul asociatului unic care este nul.
Astept raspuns in cel mai scurt timp, ceasul ticaie, si daca nu am dreptul la somaj ce solutii de contestare am. Multumesc !
:">Parerea mea : veniturile mele personale sint doar dividendele (care cu siguranta nu depasesc ajutorul de somaj), ca veniturile firmei sint mai mari este cu totul altceva .
Veniturile firmei sint mari insa cistigul firmei este infim, firma de comert cu adaosuri ff mici. Eu consider ca veniturile mele personale conteaza si nu veniturile firmei.
Ajutor somaj
anaioana
Buna ziua
Am o intrebare, momentan sunt in somaj,as vrea sa ma angajez cu jumate de norma, in aceste conditii pot sa mai pastrez ajutorul de somaj? Am ... (vezi toată discuția)