avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat, recuperat după contestație, și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat, recuperat după contestație, și proces finalizat în 2013. În mai 2018 am primit o comunicare MAI prin care mi se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile, e normal așa ceva? Mai pot circula în afara României?

Buna ziua , am nevoie de o lămurire din punct de vedere legal , fara păreri nefondate.
In 2013 am circulat cu un turism prin București și în traficul aglomerat am forțat galbenul , iar un polițist la văzut ca roșu.
Mi-a reținut permisul pt 30 zile + amenda.
Am făcut contestație și mi sa restituit permisul de conducere.
In 2013 sa finalizat irevocabil procesul în defavoarea mea , am văzut pe portal just decizia , acasă nu am primit nimic.
Tot atunci am achitat și amenda .
Au trecut 5 ani de atunci , iar ieri luna mai 2018 am primit la domiciliu o hotărâre a MAI prin care mi se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile ( 30 + 30 pt că nu am predat autorităților permisul) începând cu 15 mai 2018.
Întrebările mele sunt:
-E normal sa se suspende după 5 ani de la hotărârea definitivă a procesului, eu am stat fără să circul 60 zile imediat după ce am văzut hotărârea publicată pe site și am crezut că a trecut aceasta problema.
-Eu lucrez ca șofer în Europa , mai pot circula in afara României fără să am probleme sau nu.
Va rog să fiți obiectivi , fara păreri sau glume.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Lucrurile stau așa cum v-au fost comunicate de către Poliția Rutieră. Păstrați permisul dar nu circulați. Dacă circulați în țară, în aceste 60 de zile, și sunteți oprit în trafic, vi se întocmește dosar penal. În afara granițelor, nu cred că au posibilitatea de a verifica online valabilitatea permisului. Dumneavoastră acest lucru îl vreți confirmat, dar nu știu cine vă poate da un răspuns cert, poate colegii tiriști. să știe mai bine, din experiență.. După expirarea suspendării, trebuie să ajungeți la un Birou rutier, pentru acea „validare” - ce-o mai fi și aia?

Am fost în această situație în 2012, când, în urma unei plângeri contravenționale respinsă de instanță în 2006, la care nu am făcut recurs, am primit aceeași notificare de suspendare, dar pe 90+30 zile. Orice demers a fost inutil, am depus chiar o contestație la executare, însă termenul în care se judeca depășea termenul de suspendare așa că am retras-o. La ceva timp după această poveste, oprit în trafic de un echipaj, mi s-a recomandat să merg la Biroul rutier pentru validare.
Mulțumesc tuturor.
Topic close.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat georgianacatalin georgianacatalin Buna ziua, Va rog sa ma ajuti sa ma lamuresc in privinta permisului care mi-a fost suspendat pe o perioada de 30 zile pentru o greasala in trafic. Am facut o ... (vezi toată discuția)
Permis nepredat the_power_25xxxx the_power_25xxxx ce se intampla daca am pierdut procesul de contestare a amenzii si nu am predat permisul la politie? (vezi toată discuția)