Lucrurile stau așa cum v-au fost comunicate de către Poliția Rutieră. Păstrați permisul dar nu circulați. Dacă circulați în țară, în aceste 60 de zile, și sunteți oprit în trafic, vi se întocmește dosar penal. În afara granițelor, nu cred că au posibilitatea de a verifica online valabilitatea permisului. Dumneavoastră acest lucru îl vreți confirmat, dar nu știu cine vă poate da un răspuns cert, poate colegii tiriști. să știe mai bine, din experiență.. După expirarea suspendării, trebuie să ajungeți la un Birou rutier, pentru acea „validare” - ce-o mai fi și aia?
Am fost în această situație în 2012, când, în urma unei plângeri contravenționale respinsă de instanță în 2006, la care nu am făcut recurs, am primit aceeași notificare de suspendare, dar pe 90+30 zile. Orice demers a fost inutil, am depus chiar o contestație la executare, însă termenul în care se judeca depășea termenul de suspendare așa că am retras-o. La ceva timp după această poveste, oprit în trafic de un echipaj, mi s-a recomandat să merg la Biroul rutier pentru validare.