avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara.In urma cu cativa ani tatal meu a decedat. Mama fiind inca in viata doreste sa-mi lase partea care i se cuvine ei ....mie.In ce conditii se poate face acest lucru ...tinand cont de faptul ca...nu a fost dezbatuta si stabilita succesiunea...(mai avand frati care sunt plecati in afara....) Ce pasi ...procedura trebuie de urmat.Mentionez...ca nu se doreste (din partea fratilor) dezbaterea succesiunii.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:42, 7 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca se inteleg mostenitorii se prezinta la notar, daca nu se inteleg mama ii va chema pe fratii ei in instanta pentru dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat caruia sa-i prezentati TOATE actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua va prezint urmatorul aspect mama mea a decedat in 1992,suntem trei frati(unul decedat), mama a are mai multi frati, unul dintre ei a facut cerere ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune,costuri si pasii ce trebuiesc parcursi cristi091974 cristi091974 Buna seara, Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mostenitorii parintilor sunt doi frati. la succesiune ... Mariana Scurtulescu Mariana Scurtulescu Buna ziua, Mostenitorii parintilor sunt doi frati. La succesiune s-a stabilit de comun acord ca toate bunurile(pamant, casa etc) sa fie proprietate comuna ... (vezi toată discuția)