avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire cu formula executorie-angajament de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire cu formula executorie-angajament de plata

un angajament de plata poate fi investit cu formula executorie daca nu a fost intocmit la notar ci doar a fost completat de catre firma creditoare ,s-a scris in el "prezentul document constituie titlu executoriu , in cazul incare debitorul nu-si respecta obligatiile de plata , il vom investi cu tilu executoriu si vom trecela executare silita" apoi firma debitoare l-a stampilat si semnat.
Cel mai recent răspuns: COVACI SOFIA COVACI SOFIA , Avocat 21:39, 21 Aprilie 2007
Daca nu specifici despre ce fel de act este vorba ... vom bate campii in continuare...
1. Daca ai incheiat un simplu acord de plata, sub semnatura privata, prin care una dintre parti se obliga la o anumita prestatie, intr-un anumit termen, atunci acest acord NU CONSTITUIE TITLU EXECUTORIU. SOLUTIE: SOMATIE DE PLATA ( creanta certa, lichida, exigibila)
2. Daca inchei un acord de plata in fata notarului - ambele parti se prezinta la notar -ulterior(creanta exigibila), actul autentic poate fi investit cu formula executorie.
3. Daca ai incheiat un contract de garantie ( prin care se garanteaza o obligatie izvorata dintr-un alt contract), in care obiectul contractului il reprezinta bunul afectat garantiei... pe care l-ai si inscris in arhiva...atunci ...vezi Legea 99/1999
Daca avem un contract de garantie, in care obiectul contractului il reprezinta
scuze pentru ultima parte a ms. anterior:">eram putin distrata.
PRECIZARE la ms. ant.
4. daca te afli in posesia unui acord de plata sub semnatura privata, incheiat anterior, iar prestatia - la care s-a obligat cealalta parte - a devenit exigibila, nu cred ca respectivul va mai dori sa mearga la notar:(
Un contract de inchiriere poate fi investit cu formula executorie?
si in acest caz, asa cum s-a mai aratat anterior, directa punete in executare este conditionata de natura actului. Investirea cu formula executorie fara a mai fi necesara actiunea in justitie se aplica hotararilor judecatoresti, actelor autentice, instrumentelor bancare de plata (CEC, BO).
daca este vorba de chiria neachitata la timp, ai putea sa formulezi o cerere de emitere a somatiei de plata. taxa este de 39 RON, tj 0,15 - se depune la judecatorie( daca valoarea este pana intr-un miliard vechi). la cerere anexezi contractul si facturile emise (eventual si semnate)- daca este vb despre o soc com...

Alte discuții în legătură

Executare contract de garantie mobiliara LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un utilaj si simultan un contract de garantie mobiliara. Garantia a fost constituita cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere in aegrm a unui contract de imprumut sub semnatura privata geid geid Buna ziua, Doresc sa aflu procedura propriu-zisa de urmat pentru a inscrie in registrul AEGRM a unui contract de imprumut (de consumatie) sub semnatura ... (vezi toată discuția)