Buna ziua,
In 2008 decembrie 21 a decedat bunicul meu iar la 3 zile dupa, in 24 decembrie a decedat si tatal meu.
Cand s-a facut mostenirea dupa bunicul meu, apartamentul s-a impartit in 75% bunica diferenta de 25% in loc sa se imparta la cei 4 nepoti a fost impartit in asa fel incat si mama mea a primit o parte din apartament.
Oare s-a facut bine mostenirea? Adica trebuia sa primeasca si mama o parte din apartament sau numai cei 4 nepoti a bunicii? S-a putut face mostenire dupa taicameu care a decedat ca dupa sa se faca pentru copii si nevasta?
Da, pentru ca tatal a murit DUPA bunic. Deci era in viata cand a decedat bunicul, ceea ce inseamna ca este considerat mostenitor.
Mai departe, prin retransmitere, cota tatalui a fost mostenita de mama, ca sotie supravietuitoare si de copii.
Ceilalti nepoti au venit direct, pentru ca parintele lor a decedat INAINTEA bunicului. Au mostenit prin reprezentare.
si in cazul in care decedeaza bunica se va face prima data mostenirea dupa fiu si dupa aia nepoti sau direct nepotii? Intreb ca pe anexa 24 este mentionat doar tatal meu cu mentiunea decedat
A doua succesiune
misi_radu
Buna ziua!
Voi incerca sa fiu scurt.
In anul 2001, a murit tata. Sotia supravietuitoare(mama mea vitrega), a deschis succesiunea cerandu-si dreptul asupra ... (vezi toată discuția)