Înregistrarea audio poate fi probă în proces civil? Mă simt hărțuită de o clientă și am ripostat, iar ea m-a anunțat că m-a înregistrat și că ne vom vedea în instanță
Buna ziua! Lucrez in vanzari, si de cateva luni , dupa un conflict minor cu o clienta si dupa cateva reclamatii, sefii au decis ca eu de cate ori vine clienta in magazin sa o servesc eu, chiar daca in magazin sunt 2 colege libere care pot sa o ajute. Au decis asta , ca sa nu-mi faca reclamatie scrisa , iar ea vine saptamanal sa-mi verifice comportamentul. Pot spune ca seamana cu hartuirea psihica si emotionala. Nu ma jigneste. La ultima ei vizita in magazin desi eram in pauza, mi-a comunicat ca ma asteapta sa-mi termin pauza sa o servesc eu. Nu am mai rezistat si intr-adevar am jignit-o eu si cred ca m-a inregistrat. Mi-a comunicat ca ne vom vedea in instanta. Noi ca angajati nu avem si noi unele drepturi,doar clientii?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand spuneti "ca angajati nu avem si noi unele drepturi" la ce va referiti? Fapta de a jigni o persoana nu este un drept, ci este/presupune o restrictie, adica o obligatie. Drepturile sunt altceva. In fine ...
Sa sperati ca persoana se va duce doar catre instanta civila si nu catre politie sa depuna si vreo plangere penala, caci exista o fapta incriminata ca fiind infractiune in codul penal la art.296 numita Purtarea abuzivă, cu urmatorul text "alin.(1) Întrebuințarea de expresii jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă."
Cand spun asta "ca angajati nu avem si noi unele drepturi", ma refer la faptul ca doar angajatul trebuie sa respecte clientul, dar clientul poate face orice cu un angajat?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, desigur, clientul nu poate face orice cu angajatul unei pravalii. Insa, dvs ati precizat doar ca ati jignit clientul si nu ati precizat ce anume v-a facut clientul, in afara de faptul ca tot intra in pravalie.
Este grea viața unui angajat la privat dar rezolvarea conflictului inițial mi se pare "halucinantă și hilară"!!! Adică în loc angajatorul să evite să vă întâlniti pe viitor cu "victima" și să vă aplice inițial o sancțiune administrativă el a negociat cu aceasta, ca drept pedeapsă a comportamentului dumneavoastră, să o serviți numai dumneavoastră decâte ori va veni aceasta??? Habar nu am ce să vă sfătuiesc dar "soluția" angajatorului mi se pare "ciudată" dacă nu de-a dreptul cinică!!! Era logic că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la situația actuală! Personal aș fi demisionat decât să fiu obligat să suport o astfel de situație dar e greu cu locurile de muncă... Poate o discuție cu angajatorul să negocieze altă formă de împăcare ce nu presupune să fiți "la dispoziția" victimei când vrea mușchii ei (sancționarea dumneavoastră administrativă), poate chiar refuzul de a o mai servi dumneavoastră când există și alte persoane ce pot face acest lucru chiar cu riscul unui eventual proces civil... Nu-s de specialitate dar presupun că persoana respectivă nu-i parlamentar sau altă figură ilustră din România căreia să-i fi afectat grav imaginea și sensibilitatea iar un proces civil poate avea două soluții... Cred că cel mai bine ar fi să consultați un avocat specializat pe asemenea spețe care pe baza faptelor poate să vă dea un sfat autorizat! Vă costă, dacă nu mă înșel, aproximativ 200 lei consultația dar poate scăpați de acest "supliciu" negociat de angajator în caz că el nu vă înțelege și sprijină! Până la urmă nu-i vorba decât de jignire și comportament neadecvat despre care un avocat vă poate spune clar cum se încadrează și sancționează...
Drepturile elevului
Marasc
Buna ziua! am si eu o intrebare....
Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)