avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuielile de functionare,intretinere si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuielile de functionare,intretinere si reparatii,CASCO,ASIGURARI, autoturism pfa

Sunt PFA medic, autoturismul cu care ma deplasez la cabinet si pacienti , cum inregistrez cheltuielile de reparatii, asigurari, carburant daca este cumparat si folosit in scopul activitatii pfa: limitat sau la intreaga valoare.?
Cel mai recent răspuns: eustinaionescu , utilizator 13:49, 9 Mai 2018
Limitat 50% pentru auto pe care il aveti cu drept de folosinta pe cabinet cu contactul de comodat dar numai pentru partea cu deplasarea la pacienti acasa. Adica sa puteti dovedi ca in luna in care doriti sa treceti astfel de cheltuieli in registrul jurnal de incasari si plati aveti si deplasari la pacienti din lista de pacienti.
Multumesc pentru raspuns ,dar cred ca nu am pus corect intrebarea. Autoturismul nu este cu contract de comodat ci , autoturismul este achizitionat ca mijloc fix pe PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli transport pfa guidofesti guidofesti cum se deduce cheltuie de benzina cu masina propria in un cabinet profesional de psihologia, benzina folosita pt vizite a domicilio de pacienti in terapia..?? (vezi toată discuția)
Intocmire nir pfa productie eleni16 eleni16 buna ziua,pentru PFA cu domeniul de activitate productie mobila de intocmeste nir si raport de productie sau nu este obligatoriu ? in acest caz cum se ... (vezi toată discuția)
Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)