avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale si alte drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale si alte drepturi

Sunt angajat cu norma intreaga al unei societati comerciale unde statul , prin Consiliul Local si implicit Primaria , este actionar unic ( Administratia Piete si Oboare ) si unde , in urma noii legi de salarizare am pierdut toate sporurile (de vechime etc) , salariul ramanand la limita minima pe economie . In aceasta societate comerciala 80% din angajati , indiferent de functia ocupata , suntem remunerati astfel .De marire a indemnizatiei profitand doar Consilierii AGA, CA ,Managerul (care sunt nominalizati de Primarie )Va rog sa imi raspundeti ,daca se poate , de ce noi nu avem aceleasi drepturi ca si angajatii din Primarii si Consili Locale ? Daca in legea salarizarii exista un paragraf sau un capitol pentru a putea actiona in justitie , pe litigii de munca , faptul ca cei din conducere , mai sus mentionati fac abuzuri privind salarizarea pe criterii numai de ei stiute ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 10 Mai 2018
Nu ...! Doar verbal . Asteptam sa inscrie noul contract colectiv la ITM si dupa aceea incepem actiunea . Dar eu tot asteptam ca ministrul muncii sa faca referire la astfel de cazuri . Nu cred ca este singura situatie de acest fel in tara . Cand este vorba sa n-e ia suntem bugetari iar cand sa dea nu mai suntem . Un fel de strut-o camile . Multumesc pentru corespondenta !
Ati sesizat si Ministerul Muncii ?
Nu ...! Inca nu stim ce pasi sa urmam . Ei invoca lipsa banilor dar societatea inregistreaza profit . Mai mult decat atat , pentru indemnizatiile de sedinte ale consilierilor au fost aprobate sume de 1800 lei/sedinta de fiecare membru iar salariatii (80 % ) au 1200-1300 pe luna !Atat vreau sa stiu daca exista undeva in legislatie ceva referitor la salarizarea in societatile cu actionar statul ca eu nu am gasit nimic. Ceva referitor la trepte de salarizare , ierarhizare , orice de care sa ne putem agata in actiunile ulterioare . Sa va mai spun ca la fiecare mandat in Primarie se schimba si conducerea in societate ?! De fiecare data curtea de conturi gaseste nereguli care sunt acoperite de cel care urmeaza si tot asa ! Sindicatul a fost desfiintat prin presiunile facute asupra liderilor , noi urmand sa ne cautam dreptatea care pe unde putem . O secretara in Primarie are 3500 de lei net iar la noi un sef de serviciu 1350 .
Sesizati si Ministerul Muncii si vedeti ce raspuns primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce are prioritate hotarare consiliu de administratie sau act aditional la ccm? cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta: Printr-o hotarare de Consiliu de administratie al unei societati comerciale s-a stabilit faptul ca nu se mai acorda unele ... (vezi toată discuția)
Salariu pe grila sau nu? robertsega32 robertsega32 Daca intr o unitate exista un contract colectiv de munca care prevede si o grila de salarizare pe clase in functie de studii, profesie etc. poate fi ... (vezi toată discuția)
Obligativitate incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate apetra apetra Art. 129 alin (1) din Lg 62/2011 spune ca negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai ... (vezi toată discuția)