avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezvoltatorul imobiliar solicita plata apei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezvoltatorul imobiliar solicita plata apei

Buna ziua ,

Este vorba de un dezvoltator care a construit mai multe blocuri de garsoniere si apartamente treptat .
Am o matusa care a achizitionat o garsoniera costruita de el dar de la o persoana fizica .( primul propietar)
Din informatiile primite de la fostul propietar cat si de la vecini contractul pentru apa era facut pe dezvoltator si fiind un contract pausal el nu a cerut bani sau sa verifice cineva apometrele din casa .
Acum in prag de finalizare dezvoltatorul vrea sa achitam suma integrala rezultata in urma citiri apometrelor . Este ok sa achit aceasta suma fara o chitanta? Daca dorim sa ne inscriem la o asociatie cum facem dovada achitarii sau ca nu avem datorii? Se poate face sau inscrie la o asociatie de locatari fara acordul lui?
Ce problema pot aparea pe viitor?
In cazul imobilelor de locuit in comun,este de preferat infiintare asociatie de proprietari care sa preia obligatia administrarii partii comune de imobil
In speta dv daca dezvoltatorul solicita achitarea consum individual utilitati este obligat sa elibereze document justificativ
Daca se infiinteaza asociatie de proprietari,reprezentantul legal al acesteia in persoana presedintelui de asociatie urm,eaza sa incheie cu dezvoltatorul documente predare primire documemnte justificative pentru plata utilitatilor aferente imobilului
Deocamdata nu exista o asociatie infiintata si cred ca o sa mai dureze deoarece sunt 8 blocuri.
Cum ar fi indicat platesc acum sau sa astept infintarea unei asociatii. Daca nu platesc si dezvoltatorul imi sisteaza apa ce pot face.... Co tractul e pe el.
Daca infintam asociatie nou sau ne preia una existenta, practic noi nu mai avem nici o treaba cu contractul lui. Nu vreau sa-l pacalesc.....doar sa nu platesc degeaba. Apometrele sunt montate dar nu au sigiliu si ma gandesc ca nu pot demonstra ca la date de... am platit acel consum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema,detin ... paula38 paula38 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema,detin o garsoniera din luna august anul trecut si pina in prezent nefiind in tara ,nu am putut citi ... (vezi toată discuția)
Contract apa ilfov - plata pausal justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc are contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Ilfov). Am fost instiintati de cei de la Apa Ilfov ca ei ... (vezi toată discuția)
Asociatei de proprietari intr-un bloc nou georgianagia georgianagia Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari: - M-am mutat de curand intr-un bloc nou construit si acesta nu are ... (vezi toată discuția)