avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare C.I.M.

Buna ziua,avem un salariat, care si-a depus dosarul pt.pensionare anticipata, apoi s-a imbolnavit, a stat cateva luni in concediu medical, intre timp a primit decizia de pensionare, am luat legatura cu Casa de pensii, mi-au raspuns ca intra in vigoare odata cu incetarea contractului de munca...a terminat cu medicalul, intrebarea mea este, cu ce articol din codul muncii ii incetam C.I.M. cu art.55"b"?sau art.56, lit."c"?si incepand cu ziua urmatoare ultimului concediu medical? Va multumesc, anticipat, St.Maria.
Cel mai recent răspuns: steluta_2015 , utilizator 08:45, 11 Mai 2018
C.i.m. a incetat de drept la data comunicarii deciziei de pensionare ....
Ma scuzati, dar nu a incetat, la data comunicarii deciziei, era in spital, apoi a continuat cu medical, am luat legatura cu casa de pensii si mi-au spus ca, pensia intra in vigoare in momentul incetarii c.i.m.dupa concediul medical, intrebarea mea este cu ce articol din codul muncii, 55/b sau 56...avand in vedere ca nu e la limita de varsta, va multumesc.

Cornel Vasile a scris:

C.i.m. a incetat de drept la data comunicarii deciziei de pensionare ....

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului Muncii , a incetat de drept la data comunicarii deciziei de pensionare, chiar daca era in spital.

Daca nu a incetat la acea data, atunci numai cu art.55 lit.b sau art.81 mai poate inceta c.i.m.
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Potrivit Codului Muncii , a incetat de drept la data comunicarii deciziei de pensionare, chiar daca era in spital.

Daca nu a incetat la acea data, atunci numai cu art.55 lit.b sau art.81 mai poate inceta c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata ratfelicia ratfelicia Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cu ce articol din Codul muncii sa inchei un contract la un angajat care a facut cerere pentu pensionare ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Decizia asupra capacitatii de munca hantzi hantzi Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit Decizia asupra capacitatii de munca, cu incadrare in gradul III de invaliditate. Am trimis o copie la ... (vezi toată discuția)