avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare caldura

Am repartitoare si sunt bagata la plata si pt. tevile care trec prin ap. Daca imbrac tevile in material izolant mi se scade caldura care este calculata pt. aceste tevi? Va multumesc anticipat pt. raspuns.

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:39, 10 Mai 2018
Este temeinic si legal sa se achite cota pentru instalatia parte comuna caldura
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada exonerarea de la plata parti comune in cazul in care proprietarul intelege sa izoleze instalatia parte comuna caldura
Din practia dvs., nu se poate sa nu fi observat ca si aceste tevi degaja "caldura", asa ca nu va mai mirati ca la repartizarea costurilor cu incalzirea prin repartitoare de costuri, pe fisa personala pe care firma care face aceste repartizari, o sa observati costuri pentru tevile interioare, ba chiar si costuri pentru tevile din subsol sau cele din spatiile comune - daca le mai aveti. Altfel cam cum ati "vedea" dvs. repartizarea acestor costuri? In fiecare luna, furnizorul de energie termica livreaza blocului/scarii dvs. o anumita cantitate de caldura si emite o factura pentru as. prop. din care facei parte. Ca aveti repartitoare de costuri este foarte bine. de ce este f. bine? Pentru ca firma care se ocupa de aceste repartizari a luat in calcul toate suprafetele instalatiei de incalzire care degaja caldura, inclusiv acele tevi despre care am vorbit.
Ce aveti de facut pentru viitor?
Sa purtati o discutie f. serioasa cu toti vecinii dvs. si sa hotarati ca ori toti proprietarii isi izoleaza acele tevi interioare, ori toi proprietarii nu izoleaza acele tevi. Functie de hotararea luata, o comunicati as. prop. si firmei care face calculele de repartizare a costurilor cu incalzirea.
Ca un sfat: nu merita sa mai investiti bani in a izola tevile interioare, deoarece acele tevi vor degaja caldura spre folosul locuintei dvs., iar daca va uitati pe fisa personala o sa observati ca sumele repartizate, doar pentru aceste tevi, nu sunt prea mari....
Mai bine v-ati hotari ca toate reteaua de distributie a energiei termice din subsol sa fie foarte bine izolate, adica sa nu aveti pierderi de caldura dupa aparatul de masura. Cu aceasta masura luata, o sa intelegeti ca intreaga cantitate de energie termica intra in locuinte, deci o sa platiti fiecare, functie de cat ati dorit sa fie temperatura din locuinta.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru tevile de caldura nahi nahi Buna ziua, doresc sa formulez si eu o intrebare referitoare la tevile de caldura care trec prin apartamentul mamei mele. Doresc sa mentionez ca mama are ... (vezi toată discuția)
Cota comuna la caldura simina_28 simina_28 Blocul nostru are repartetoare pe calorifere.Eu sunt singura pe scaracare si bagat CT.Cum se plateste cota comuna la caldura?Cat este aproximativ?Sunt din ... (vezi toată discuția)
Plata la incalzire a tevilor comune izolate naher naher Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca gasesc undeva metodologia de calcul pentru plata caldurii in cazul tevilor comune din apartament,tevi car au fost ... (vezi toată discuția)