Buna ziua, anul trecut am fost ridicat de agenti Diicot si gasit cu o cantiate foarte mica de canabis 0,5 mai exact in zilele anterioare am fost anuntat de vecini ca mi sa deschis un mandat de aducere la sediul Diicot pentru audiere ce as putea face in aceasta situatie ?
Bună ziua!
În primul rând, pt a da valența cuvenită dreptului la apărare, ar trebui să vă luați un avocat care să vă asiste la audiere, pentru a verfica să vă fie respectate drepturile.
Probabil vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiuni prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000. Asigurati-va apararea.
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Daca s-a emis mandat de aducere sfatul meu este sa aveti avocat disponibil sa va apere.
Pentru deținere/consum nu se emite ca regula de baza mandat de aducere...