avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional modificare program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional modificare program

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca unui angajat i se modifica programul- deci este vorba despre o alta repartizare a timpului de lucru- este necesar sa fac act aditional in care sa scriu "program de lucru de la.... pana la.... cu 30 de minute pauza de masa" ?
MUltumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:55, 30 Octombrie 2009
Doar in conditia in care a fost specificat in mod special programul de lucru in contractul initial se va face modificarea asupra acelui punct.
da, pentru ca in CIM este prevayut programul de lucru
Durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana este element din Contractul individual de munca.
Art. 17 (4) din Codul Muncii preede ca orice modificare a unuia dintre elementele prevazute in contractul individual de munca, in timpul executarii lui impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
Orice modificare adusa oricarui element al contractului de munca se face in baza unui act aditional.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii Giubega Giubega ce mi se poate intampla daca nu semnez contractul individual de munca conform noilor modificari la codul muncii ??Motivez ca nu agreez modul de plata al orelor ... (vezi toată discuția)
Modificare carte de munca karmenko karmenko Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati raspunsul la urmatoarea intrebare: este legal ca un patron sa poate modifica Cartea de Munca a unui angajat fara stirea ... (vezi toată discuția)
Ajutor -model decizie diminuare cuantum brut salariu incepand cu 01.07.2010 monicalirca monicalirca Imi trebuie un model de decizie cu privire la diminuarea cuantumului brut al salariului incepand cu 01.07.2010 - pentru bugetari (vezi toată discuția)