avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat dar nedepus la rutieră. E OK dacă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat dar nedepus la rutieră. E OK dacă nu circul până la 120 zile de la termen final sentință?

Pe scurt- in Nov.2016 am primit amenda cu suspendare permis 3 luni la trecere nivel cale ferata,Am pierdut -aveau filmare,ceea ce stiam,oricum cind am trecut nu aveam auto nici in fata nici oprita pe banda opusa si efectiv nu am sesizat,in fine.
Am contestat,procesul a durat cu recurs pina in 30 Ian 2018.

Am fost plecat din tara si nu am depus permisul pina la 15 Feb.
In 23 Apr. Am primit citatie la rutiera.am semnat de primire dar avocatul a zis sa nu merg ci sa astept fara sa circul normal,pina la data de 16 Jun. Cind va expira termenul de 120 zile -3 luni plus o Luna bonus pt.nedepunere permis.

Este ok asta sau pot avea alte repercursiuni -daca sint oprit in traffic dupa data de 16 iunie?Nu stiu cum sint inregistrat in baza lor de date.
Presupun ca daca merg acu m la politie-mi se va retine permisul de la data prezentarii si atunci mai stau pe tusa 4 luni??

Pe de alta parte-intreb?com au venit cu citatie,au dreptul sa vina la usa mea si sa mi is permisul,eu stiu ca pot fi oprit doar in traffic.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Responsabil , utilizator 19:27, 24 Mai 2018
Multumesc pentru raspuns!

In momentum de fata chiar nu conduc si nu voi conduce pina la expirarea termenului de 120 zile adica 16 iunie.

Teama mea si motivul pt care nu predau acum permisul e ca nu vreau doamne fereste sa ma trezesc ca mi socotesc cei de la rutiera data de incepere data predarii efective.....

Multumesc Inca o data....

grosuanatolie a scris:

Art. 209.

(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

Deci , daca nu a-ti predat permisul, perioada se majoreaza cu inca 30 zile. Adica, pe 1 martie e suspendat, aveti obligatia pana pe 15 martie sa-l predati. Chiar daca nu-l predati, sanctiunea suspendarii incepe pe 16 martie + 90 zile sanctiunea+ 30 zile suplimentar pentru nepredare. Deci in total + 120 zile incepand cu 16 martie. Dupa data de 17 iulie, va recomand sa mergeti la Politia Rutiera de care apartineti, pentru a mentiona in baza de date ca ati redobandit dreptul de a conduce. Altfel, daca va opreste in trafic, dupa data d 17 iulie, politistul vede ca aveti permisul suspendat si va intocmeste dosar penal. Asta chiar daca ulterior se va clasa, oricum inseamba nervi si timp etc etc.
P.S. O intrebare: cu ce va incalzeste daca nu predati permisul in termen legal? Va simtiti mai zmeu daca il aveti in buzunar? Daca conduceti cu el in Spania si acolo va opreste in perioada suspendarii, aveti dosar penal garantat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Am condus cu permisu suspendat codrinioan codrinioan buna ziua as vrea si eu un sfat acum ceva timp am parcat pe contra sens mi sa suspendat permisul le 3 luni am facu contestatie mi,a dat permisul inapoi acum 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. suspendare permis, veche de 5 ani pe 60 de zile. am primit ieri prin posta o dispozitie de ... AndersonLeo AndersonLeo Buna ziua tuturor. Am primit ieri prin posta o dispozitie de la serviciul rutier cu o majorare a suspendarii dreptului de a conduce cu 30 de zile, deoarece in ... (vezi toată discuția)