avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie limita varsta redusa cu grupa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie limita varsta redusa cu grupa

Un salariat care si-a depus cu 01.03.2018 dosarul de pensie limita varsta redusa cu grupa de munca cum trebuie sa procedeze?
Eu am lucrat pana la 11.05.2018, cand am primit prin posta decizia de la Casa de Pensii iar cand am fost la Serv. Personal pentru a-mi face lichidarea mi s-a comunicat că mi se face incetarea contractului de munca cu data de 01 martie, iar pentru perioada lucrata din momentul depunerii dosarului si pana acum va trebui sa restitui banii. Mentionez ca lucrez in cadrul unei primarii. Este corecta aceasta decizie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 13 Mai 2018
Nu.
Legea 263/2010

Art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a)pensionarii pentru limită de vârstă;

Codul muncii

Art.56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c)......... la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei.........pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare.............
Multumesc pentru raspuns!
Va rog, puteti sa-mi spuneti ce sa fac în acest caz? Sa merg la serviciu până când cei de la primărie primesc înștiințarea de la Casa de Pensii (de acolo a fost expediată pe 28 aprilie) si sa astept pana primăria imi trimite decizia de pensie? Este adevarat ca nu pot sa-mi ia banii pt perioadă lucrată de cand am depus dosarul si pana ma anunta primăria?
Din 28 aprilie si pana in prezent, consider ca Primaria a primit decizia dvs de pensionare.

Astfel, mergeti sa vedeti ce se intampla cu decizia de incetare a c.i.m.

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Am o salariata careia i s-a eliberat decizia de pensionare pentru limita de varsta, ieri! Cum ar trebui eu sa procedez? trebuie incetat contractul ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare ana_maria1 ana_maria1 buna seara Am primit o decizie de pensionare a unui salarita.Decizia de pensionare este cu data de 20.09.2012,iar decizia a fost enisa pe ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)