O sentinta definitiva obținută din România ce valabilitate are în Italia!? Eu cu fostul sot am divorțat în România... Copilul a rămas la el în Italia pentru a nu ii face rău copilului iar eu mi'am refăcut viața în România! Avem o sentinta și în Italia în care judecătorul anulează pensia alimentară dar pe asta din România apare ca eu trebuie să îi dau 100 de euro pensie lunar la al mic... Având în vedere salarile din România judecătorul din italia a anulat pensia alimentara cu consimțământul tatălui... Am decis sa ii trimit copilului pachete și sa merg în Italia sa îl vad de cateva ori pe an având unde sa stau acolo.... Dar tatăl refuza sa mi-l dea de cât după multe rugăminti și scandaluri amenințări etc.... Dacă eu îl dau în judecata în România și obțin o sentința cu drept de vizită... Vacanțe etc... Ce valabilitate o să aibe ea în Italia? De ce vreau în România? Deoarece nu îmi permit un avocat în Italia este foarte scump! Mulțumesc frumos și aștept răspunsuri!
In hotararea judecatoreasca din Italia nu este stipulat dreptul Dvs. la vizita? Pentru ce a fost deschis acel proces? Doar pentru anularea hotararii privind plata pensiei alimentare?
Hotararea judecatoreasca din Romania poate fi pusa in executare direct in Italia, deoarece ambele tari sunt membre ale Comunitatii Europene. Asta in cazul in care este stipulat acolo dreptul Dvs. de vizitare al copilului.
În sentința din România nu apare drept la vizita... Iar în cea din italia apare... Dar apare un week-end da unul nu.... Plus 15 zile de vacanta în vara...! Deci dacă il dau în judecata în România pentru a cere un program de vizită ce sanse am să fie valabilă sentința din Romania în Italia! Va rog să mă sfătuiți.... Mulțumesc