avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire crestere copil

Buna ziua.Am o situatie putin mai complicata la locul de munca.Mai exact: in 2014 am nascut primul copil si am revenit la serviciu dupa 2 ani,2016.Moment in care angajatorul m-a pus sa semnez o notificare cum ca dupa cele 6 luni de zile mi se va desface contractul de munca (pe baza unor aspecte mai vechi).La cateva zile dupa ce am semnat documentul am aflat ca sunt iar insarcinata,am notificat angajatorul,mi-am continuat activitatea pana am intrat in concediul prenatal.Anul acesta trebuie sa ma intorc din concediul de crestere al celui de-al doilea copil.Nelamurirea mea este urmatoarea:documentul pe care l-am semnat cu desfacerea contractului de munca isi face efectul dupa alte 6 luni sau doar dupa perioada ramasa din cele 6 luni anterioare (de ex. eu am semnat in mai,am intrat in concediu in septembrie,ramanand aproximativ 2luni)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:03, 13 Mai 2018
Ce document ati semnat ?
Un act intre parti prin care sunt informata ca dupa 6luni mi se va desface automat contractul de munca.
Act posibil lovit de nulitate, întrucât încetarea automata a c.i.m. nu exista în Codul Muncii.
Multumesc pentru raspuns.Imi puteti spune,daca este totusi un act valid,ce perioada ar fi valabila pana la actiunea in sine,6luni sau ce a ramas de cand l-am semnat si pana am intrat in prenatal?
Nu ne putem da seama prea mult fara a sti continutul documentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ma numesc mailat ramona si sunt angajata din 05..2021 ... Mailat ramona Mailat ramona Buna ziua ma numesc mailat ramona si sunt angajata din 05..2021 si sunt insarcinata in luna a 3 am mai lucrat din 9septembrie pana in 7 ianuarie pot intra in ... (vezi toată discuția)
Act aditional Nicoletasilivetru@yahoo.vin Nicoletasilivetru@yahoo.vin Buna ziua ! In urma cu 6luni am fost angajată la o societate , patronul mi a propus niste cursuri de calificare,pt a ma angaja la aceeasi societate doar ca ... (vezi toată discuția)
Gravida in perioada de proba dar cu contract nedeterminat. PP1 PP1 Buna Ziua, M-am angajat la o societate in urma cu aprope 3 luni. Am incheiat un contract individual de munca pe durata nedeterminata dar avand functie de ... (vezi toată discuția)