avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie. Doi soți au semnat la notar divorțul si acordul privind minorul de 2 ani si 10 luni. La presiunile soțului mama ă fost de acord ca domiciliul minorului sa fie la tata, mama avand drept de vizita zilnic in timpul saptamanii si doua weekend-uri pe luna la domiciliul minorului. De la separarea in fapt in data de 04.02. 2018 pana.la pronunțarea divorțului 02.04.2018, timp de două luni minorul a locuit cu mama. După divort inca o luna acesta a ramas tot la mama. Mentionez ca mama e cea care s-a ocupat in acest timp de minor, fiind alaptat până la 2 ani si 3 luni. Tatăl ă promis că actele nu vor conta si ca va fi buna intelegere si ca vor crește impreuna copilul. Acum tatăl nu vrea sa il mai lase pe minor cu mama decât strict în orele de vizita. Mama vrea acum, la o luna dupa semnarea acordului sa introducă acțiune si sa schimbe domiciliul minorului la ea. Data fiind varsta frageda si faptul ca ea s-a ocupat in proportie de 80 la sută de acest copil până la semnarea actelor pe 2 aprilie 2018 si inclusiv o luna dupa aceasta data îi dă vrei sansa in fata instanței, deși a semnat acordul notariat? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
Ina Iolanda Chetreanu, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ina Iolanda Chetreanu , Consilier juridic 11:02, 12 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori.
Ce ar insemna schimbarea împrejurărilor? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului nenăscut: mi-l poate lua tatăl lui după divorț, așa cum mă amenință? Cristina.novac Cristina.novac Buna seara! Sunt căsătorită si insarcinata in 4 luni, dorim să divortam iar sotul ma amenința că imi va lua copilul. Mentionez ca lucrez, am locuinta, ... (vezi toată discuția)
Divort AndreeaAlina1979 AndreeaAlina1979 Buna ziua. As dori sa intreb dak un copil de 1 si 6 luni e obligat sa mearga sa si viziteze tatal la domiciliul acestuia impreuna cu mama. (vezi toată discuția)