avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divortez! Actul de donatie poate fi atacat in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divortez! Actul de donatie poate fi atacat in instanta?

Buna ziua! Am nevoie de ajutor!
Urmeaza sa divortez. Casatoria a durat 9 ani. Inainte de casotorie mama avea un ap de doua camere in care am locuit cu sotul un an , dupa care mama l-a vandut si banii de pe acel ap ni i-a dat noua impreuna cu alti bani pt a ne lua un ap de 3 cam. La achizitinarea axcestui ap noi am pus in 2001 doar 1000 de euro, restul sunt bani de la mama. Problema e ca apartamentul este pe numele meu si al sotului, mama e procurator de fonduri, dar din greseala notarului, care probabil nu a inteles ce vroia mama defapt, s-a trecut in act ;ca mama doneaza fiicei si ginerelui suma respectiva pt ap. Daca mama nu vroia sa ma protejeze pe mine de un eventual divort ca acum, nu se mai trecea procurator de fonduri..treaba cu donatia trebuia sa fie doar pt mine..dar..ea , mama, pana anul trecut a trait cu impresia ca in caz de divort sotul nu primeste nimic..offffffffff.Cum pot sa atac accest act de donatie?Ajutati-ma va rog? Exista vre-o sansa?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 23:15, 30 Octombrie 2009
bunul este comun cu cota de 50%
Va multumesc pt raspunsuri! Nu pot sa cred ca un barbat poate sa fie atat de profitor, de pe urma unor oameni care au muncit, daca mama a facut o gresela , ca nu a citit bine actul sa inteleaga ca defapt el nu trebuia sa fie trecut la donatie.,,acum platesc..asta e.Legea e lege..si il avantajeaza pe el.Un avar! Ce inseamna sa te mariti la 19 ani! Mare prostie!
Cota parte va fi apreciata in concret , iar prezumtia de contributie egala nu e una irefragrabila, ci poate fi combatuta...de orice proba contrara.

Nu e obligatorie partajarea in cote parti egale (acel procent de 50% de care aminteste colega mai sus nu e reglementat de vreo dispozitie imperativa).
UF! Multumesc! Mai mi-a venit inima un pic la loc! Ar fi indicat in cazul accesta sa-mi iau un avocat, sau credeti ca as putea sa ma reprezint si singura daca imi pot procura diferite materiale pt a dovedi ca nu asta a vrut mama..sa fie si el inclus la donatie si alte...lucruri?
Va rog mult daca se poate sa-mi spueti cam ce gen de dovezi sunt cel mai bine apreciate in instanta pt a putea sa obtin o cota parte mai mare de 50%?
Multumesc!
Muncesc de mica de la 15 ani de cand a murit tatal meu, mama s-a chinuit mul cu tata sa ne faca un viitor si chiar nu mi se pare moral ca unul care nu a avut absolut nimic sa profite in acest fel! Pacat ca atunci cand se ajunge la astel de situatii iti dai seama defapt cu cine ai trait atatia ani!

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)