avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire prin succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire prin succesiune

Buna ziua. Daca tatal a decedat in 2011, mama e in viata si suntem 3 copii, succesiunea dupa decesul tatalui inca nu a fost facuta, care este partea mea legala de mostenire si in ce conditii legale, fara drept de atac din partea fratilor, pot construi o casa de locuit pe partea cuvenita mie? Mentionez ca contractul prevede casa de lemn, 277 mp intravilan casa si curte, 90 mp gradina.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
Elena Brasov, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:16, 12 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă imobilul a fost dobândit ca bun comun, în timpul căsătoriei părinților, mamei ii revine cota de 5/8, iar copiilor cota de 3/8 (adica 1/8 fiecare).
Vorbim de cote ideale.
Pentru a se stabili "partea" dvs la modul fizic, după dezbaterea succesiunii trebuie să încheiati cu mama si frații un act de partaj, prin care să vă împărțiți casa si terenul.
În urma partajului veti deveni proprietar exclusiv pe bunurile ce compun lotul dvs. Iar apoi, faceti ce doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămurire succesiune Elena Brasov Elena Brasov Tatal meu a decedat in 2001. Am 2 frati. Inca nu a fost facuta succesiunea. Oameni buni luminati ma. In discutie este o casa de lemn, curte 277 mp si 90 mp ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune si partaj in instanta danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat și in urma lui au rămas 3 moștenitori: soția supraviețuitoare, și doi copii ai lor. Masa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cateva întrebări și nu găsesc nici un răspuns. ... Helena1992 Helena1992 Buna ziua, am cateva întrebări și nu găsesc nici un răspuns. Soțul împreuna cu cei 3 frați si mama sunt toți moștenitorii unul teren de 1008 mp care ... (vezi toată discuția)