Tatal meu a decedat in 2001. Am 2 frati. Inca nu a fost facuta succesiunea. Oameni buni luminati ma. In discutie este o casa de lemn, curte 277 mp si 90 mp gradina. Care este partea mea legala si ce drepturi am? Mama este sub tratament psihic de vreo 2 ani. Fratii sunt plecati din tara. De aproape 1 an mama locuieste la noi, chiar daca noi stam in chirie si casa ei e goala. Am vrut sa ne mutam la ea si sa construim in curte o casa, desigur pe o bucata de teren care consider ca mi s ar cuveni de drept dupa mostenirea tatalui. Mama a fost de acord. Problema ridicola este ca fratii nu sunt de acord. Ce drept au ei sa decida? In alta ordine de idei cand mama i a intrebat au zis ca nu sunt de acord si au convins o sa imi spuna acelasi lucru, adica daca ei nu vor sa nu construiesc nimic. Plus ca in cazul succesiunii ea si sora ii vor ceda fratelui meu partile lor, iar el nu e de acord si nu vrea sa imi dea semnatura vreodata cavda imi fac casa in acea curte nici daca se va face succesiunea dupa tata. In parerea lor casa ii apartine in totalitate lui. Ca sa vin cu intrebarile care pe mine ma darama deja si am copii de crescut. Se poate face succesiune daca mama e sub tratament psihic de atata timp? Ii poate ceda fratelui meu tot? Ce parte am eu? Pe partea mea pot construi vreodata o casa fara a avea nevoie de semnatura fratelui si ce trebuie sa fac? Ca se poarta unul fraier care are grija de mama, asa cum e ea si altul sa vrea avere si sa faca coalitie impotriva. Ca mama in afara faptului ca se joaca cu copiii si se uita la ei sa nu pateasca ceva cat timp eu fac totul prin casa nu face absolut nimic. Adica eu sa gatesc, sa ii pun in farfurie, sa ii ofer tot ce are nevoie, sa ii spal si asa mai departe, sa fiu atenta sa nu o apuce iar ganduri de duca, sa cheltui lunar bani pentru intretinerea ei caci pensia minima de 520 nu ii ajunge. Si la final ia de aici stai mai departe in chirie, ai grija de ea, indiferent ca ssta inseamna cheltuieli, munca in plus. Ca altul te asigura ca nu vei avea vreodata voie sa iti faci casa macar pe ce as avea drept dupa tata. Unii au drepturi doar la averi, altii la cheltuieli. Nu este vorba ca vreau avere, ca nu ii doresc raul mamei mele, dovada ca o tin la mine, in cazul in care multi nu s ar lega la cap, dar nici nu pot accepta sa fiu luata de fraiera si tachinata de asa zisii frati. Cu qtat mai mult ca nu le am cerut casa ci doar o bucata de teren din curte unde sa imi fac casa si asa poate si mama sa stea in casa mea si sa am grija de ea si sa ii ofer ce are nevoie si sa nh mai stau in chirie. Ajutati ma. Spuneti mi ce lege este sa ma ajute ee rautatea, nesimtirea si avaritatea lor.
Cel mai recent răspuns:
raluk0207 , utilizator
21:51, 22 Mai 2018