avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare avans imobil nou
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare avans imobil nou

Buna ziua.

Anul trecut in noiembrie am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament de 2 camere intr-un imobil in faza de proiect. Am platit un avans de 7500 euro.

In promisiune este prevazuta data de finalizare a proiectului: 3 decembrie 2018. Nu se specifica nimic in promisiune legat de restituirea avansului in cazul in care eu nu mai doresc achizitionarea imobilului.

As dori sa renunt pentru ca nu am incredere in dezvoltator. De 6 luni de zile lucrarea e in stadiul de fundatie turnata. In jurul locatiei au rasarit blocuri si acesta este singurul in aceasta faza.

Am gasit, intre timp, un alt apartament si mi-as doro sa renunt la cel in faza de proiect. Imi voi recupera avansul in cazul in care eu doresc sa renunt?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 20:48, 12 Mai 2018
In functie de clauzele specificate in cuprinsul antecontractului se vor putea exprima opinii referitoare la recuperarea avansului cat si la modalitatea in care suma ar putea fi recuperata, evident daca se va ajunge la concluzia ca suma poate fi recuperata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare dezvoltator MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)