avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificatul de moștenitor și partajul. Ce trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificatul de moștenitor și partajul. Ce trebuie făcut în continuare pentru ca fiecare să devina proprietar pe ceea ce a dobândit și să se lămurească cine, ce are de fapt?

S-a realizat succesiunea la notar dupa bunicul meu, bunica fiind in viata si avand doi copii.Bunica a renuntat la succesiune pentru ca totul sa ramana copiilor si sa nu mai existe alte cheltuieli dupa moartea sa.Prin urmare s-au eliberat certificate de mostenitor pt cei doi copii, fiecare avand cota 1/2 pentru ca asa este legal.Dupa aceasta s-a facut partaj la buna intelegere, tot la notar.In urma partajului nu s a mai respectat acea egalitate de 1/2 pentru fiecare.Intrebarea mea este ce calitate are certificatul de mostenitor si ce calitate are partajul?Exista nelamiriri intre cei doi frati deoarece unul dintre ei a pastrat o casa in urma partajului dar crede ca si sora sa are dreptul la ea dat fiind faptul ca in certificatul de mostenitor le revin parti egale din mostenire.Mentionez ca in partaj casa este trecuta doar la unul dintre ei, nu la amandoi.Ce trebuie facut in continuare pt ca fiecare sa devina proprietar pe ceea ce a dobandit si sa se lamureasca pana la urma cine ce are de fapt?
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florentina Vladut , utilizator 14:34, 13 Mai 2018
Multumesc frumos pentru tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fratii Marbe Marbe Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor Eu nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor atesta sau nu titlul de proprietate? Ana_Maria_33 Ana_Maria_33 Buna ziua, As dori sa aflu si eu o parere legata de urmatoarea problema. Am obtinut prin mostenire un apartament impreuna cu fratele meu S-a facut o ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ada4dey ada4dey Buna seara, Am si eu o nelamurire: Avem o mostenire la tara care consta in casa cu teren totalizand 2000 m si teren agricol 6000 m.Parintii au decedat.Am ... (vezi toată discuția)