avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort cu 2 copii minori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort cu 2 copii minori

Sotia a parasit caminul conjugal nejustificat ulterior am aflat ca traia pe ascuns cu altul. Ce sanse am sa păstrez copiii care sunt minori având in vedere că era violentă cu ei fizic și psihic?
Bună ziua!
Dacă puteți dovedi violența fizică, există șanse să obțineți autoritatea exclusivă și stabilirea domiciliul minorilor la domiciliul dvs;
în ipoteza în care aceștia au peste 10 ani, urmează a fi întrebați cu privire la
locuința aleasă.
Dacă a plecat fără minori ati avea sanse dar depinde si ce va face in continuare...
Vorbiti amănunțit cu avocatul cum sa va motivați si sa va probati acțiunea.
Sansele depind de probele ce vor fi administrate in cauza ,probe din care sa rezulte cele sustinute de dvs.
Instanta de judecata va dispune masurile cu privire la minori avand in vedere principiul preeminentei interesului superior al acestora.

Prin urmare, interesul copiilor are intaietate.

Instanta de tutela poate retine faptul ca mama a exercitata acte de violenta asupra copiilor, totodata, manifestand un comportament prin care acestia au fost afectati , din punct de vedere emotional.

Ascultarea minorilor cu varsta de 10 ani , in camera de consiliu , este obligatorie.

Ascultarea minorilor cu varsta de pana la 10 ani este facultativa.
Instanta de judecata are in vedere conduita manifestata de parinti, in procesul de crestere si educare, varsta minorilor, relatia de atasament dintre parinti si copii, veniturile realizate de acestia, situatia locativa, cantarind argumentele in interesul copiiilor.

Cauza este una complexa, in probatiune pot fi administrate inscrisuri, interogatorii, anchete psihosociale, si proba testimoniala cu doi martori.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorilor jolerina jolerina Buna seara!am si eu o intrebare .sunt in divort cu minori , am doi copii 15 respectiv 13 ani.daca eu dovedesc ca am unde locuii .dar nu am inca un salariu ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Razvan255 Razvan255 Buna ziua , recent m am despartit de sotie , pt ca dansa a ales sa aduca in casa amantul .eu si copii am plecat la socrii, mentionez ca , casa este a dansei , ... (vezi toată discuția)