avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata Intretinere la apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata Intretinere la apartament nelocuit

Stimate Domnule Consilier Juridic Cornel Vasile,

Urmeaza ca la sfarsitul acestei luni sa plec la munca in Strainatate, lasand, astfel, apartamentul meu cu 0 persoane la intretinere, dar, cei care lucreaza la Asociatia de Proprietari sau la Intretinere, Doamna Incasatoare, respectiv, Domnul Presedinte de Asociatie, imi solicita plata intretinerii, cu exceptia consumului de apa curenta/index apa ( nu stiu, in plata fiind incluse costurile cu gunoiul, curatenia, si veniturile Dumnealor ), pe parcursul in care eu fizic nu voi fi in apartament, ci la munca in Strainatate, iar imobilul-proprietate personala, logic, va fi gol sau nelocuit.
In urma descrierii sau a semnalarii situatiei de sus, Cadrul Legal ( si care este acest Cadru Legal in Domeniu-exemplificare ) ma obliga ca eu s-o platesc acea taxa la Intretinere, repet, pe perioada in care sunt 0 persoane in imobil si eu sunt plecat la munca in Strainatate, sau Cadrul Legal ma avantajeaza, astfel incat sa nu platesc la Intretinere, doar atat timp cat eu sunt plecat!???...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 230 ...trebuie sa platiti cheltuielile care va revin pe cota parte.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diospozitia in vigopare prevede obligatia prooprietarului sa achite lunar intretinerea inclusiv parte comuna chiar si in situatia in care apartamentul nu este locuit
Informati oficial presedintele de asociatie ca in perioada X urmeaa ca apartamentul sa nu fie locuit,solicitati sa se faca verificarea apometrelor si consemnarea indexului existent la momentul cand urmeaza sa nu mai locuiti in imobil
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema e universala ! Da, se plateste caldura. Daca ati avea o casa, va garantez ca daca nu veti plati nimic, cand va intoarceti acasa, veti gasi centrala termica inghetata si distrusa, inundata toata casa, iarba pana la streasina casei si veti platii minim 3000 euro ca s-o mai faceti locuibila. ,Faceti o comparatie ! Nu uitati zicala "Scumpul ma mult pagubeste"
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
viorel55, utilizator
acest răspuns util
asta vroiam sa "aud"!raspuns punctual: felicitari: m-ai ajutat, m-am lamurit!
acest răspuns util
Consider ca raspunsul Dumneavoastra este irelevant!Cum mi-o justific aceasta afirmatie!?...In primul rand, nu detin o casa, ci un apartament, intr-un bloc, in cel de-al doilea rand, vroiam sa stiu ce scrie in Lege, cum e Legea in sine, in cel de-al treilea rand, ce-i drept, nu la casa, ci la apartament, pentru ca o am termoizolatia exterioara scumpa, lucrare buna, si groasa, in timpul iernilor, la -15 grade celsius, datorita termoizolatiei eficiente si a faptului ca, de felul meu, sunt foarte calduros, n-am dat drumul la centrala termica, normala, de apartament, iar centrala si tevile, sistemul, nu mi-a inghetat, de nicio culoare, pe dovedite, nu pe vorbe!!!
Intr-o alta ordine de idei, in orice intreprindem, ne ghidam dupa Legi, iar eu fiind un om tipicar, imi place sa discut pe Legi, pe articole, pe paragrafe, pe concret.
Eu n-am cerut ca cineva, oricine, sa fie de-acord cu mine sau sa ma dezaprobe, din contra, o ador obiectivitatea, ci cunoasterea unor articole din Legi!
Imi pare rau ca Domnul Consilier Juridic Cornel Vasile nu mi-a dat un raspuns...Ma obisnuisem cu Dansul!

Alte discuții în legătură

Calcul caldura pe casa scarii ivanvintilica ivanvintilica In asociatia noastra de proprietari , care are un bloc cu 140 apartamente si 7 scari, locatarii unei scari au facut un sistem de caldura pe verticala pe casa ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari ma pune sa platesc cheltuieli de intretinere chiar daca mi-am montat o centrala termica pe gaz claudiu_gheorma claudiu_gheorma ce lege obliga asociatia de proprietari sa nu imi mai incaseze bani pe intretinere daca eu am centrala termica? (vezi toată discuția)
M-am debransat de la caldura si sunt obligat in continuare sa platesc catre veolia(fosta dalkia) o cota parte la caldura. Prisecariu Prisecariu M-am debransat de la caldura si sunt obligat in continuare sa platesc catre Veolia(fosta Dalkia) o cota parte la caldura care, luna Decembrie a ajuns la 75 ... (vezi toată discuția)