Buna ziua,
prietenul meu a vandut masina la sfarsitul anului 2017, prin contract de vanzare- cumparare inregistrat la Politie, dar cumparatorul nu a inmatriculat-o. Acesta a primit o amenda de circulatie , dar amenda a venit pe numele vanzatorului . Prietenul meu a cotestat amenda, dar e plimbat pe la judecatorie si e o situatie ciudata: el nu mai e proprietar conform contractului ( si nu mai poate dispune de masina), dar cand e pentru plata amenzii, pentru lege, se pare ca devine brusc proprietar . Cum putem sa procedam in acest caz? Daca acest cumparator nu va inmatricula masina pe numele lui, prietenul meu trebuie sa plateasca amenzi la nesfarsit sau sa raspunda daca acesta face un accident?
A depus contestație, s-a prezentat la Judecătorie de 2 ori, Judecătoria a cerut de la Serviciul de Înmatriculare adresă cu cine e proprietarul mașinii și, deși dosarul depus are contract de vânzare cumpărare inscris la Politie si radiere de la Administrația Financiară , bun de plată e vânzătorul . Concluzia d- nei Judecător ( la ședința de azi dimineață) a fost să-l caute pe cumpărător și să-l ducă să înscrie mașina. Decizia a rămas în pronunțare până la 29 mai. Mulțumesc frumos pentru promptitudine!
A depus contestație, s-a prezentat la Judecătorie de 2 ori, Judecătoria a cerut de la Serviciul de Înmatriculare adresă cu cine e proprietarul mașinii și, deși dosarul depus are contract de vânzare cumpărare inscris la Politie si radiere de la Administrația Financiară , bun de plată e vânzătorul . Concluzia d- nei Judecător ( la ședința de azi dimineață) a fost să-l caute pe cumpărător și să-l ducă să înscrie mașina. Decizia a rămas în pronunțare până la 29 mai. Mulțumesc frumos pentru promptitudine!
In astfel de situatii era temeinic ca vanzatorul sa informeze oficial concomitent atat SPR evidenta auto cat si CNADNR despre faptul ca nu mai este proprietarul de fapt si de drept al vehiculului,urmare instrainarii acestuia la data X numitului Y se anexa documentul de tranzactionare drept de proprietate auto