Va supun atentiei urmatoarea situatie: doresc sa dau in judecata Guvernul Romaniei pentru rele tratamente , ingradirea dreptului de a avea o familie , subminarea dreptului la fericire , subminarea dreptului de a avea un urmas ca urmare a politicii sale duse in perioada 2016-2018. Ca urmare a hotararilor luate de catre Guvernul Romaniei eu ca si cetatean am intampinat urmatoarele: cresteri succesive ale costurilor alimentelor fara niciun argument, cresterea valorii cosului zilnic , scaderea nivelului de trai, cresterea nivelului de stres, aparitia depresiei, cresterea ratelor la banci datorita proastei politici monetare care a dus la cresterea inflatiei. Datorita scaderii nivelului de trai nu am putut sa imi permit sa imi exercit dreptul de a zamisli un urmas deoarece din punct de vedere financiar este imposibil.Singurul vinovat care imi incalca dreptul la a avea un copil este Guvernul Romaniei(indiferent de componenta) care a reusit sa imi coboare nivelul de trai atat de mult.
Subminarea dreptului de a avea un copil este dupa parerea mea cea mai grava fapta din acest context.
Se poate construi un astfel de caz? Onorariul procent din daune morale in valoare de 780 000 euro , valoare cu care sunt prejudiciat pe o medie de varsta de pana la 80 de ani
Multumesc
Pt suma indicata drept pretentii va trebui sa platiti taxa de timbru la valoare.Puteti formula cerere de ajutor public judiciar daca dovediti ca aveti venituri f mici.Oricum nu exista sanse acest gen de actiuni pot genera dezbateri teoretice dar practic sunt in genul celor care se considera urmasii lui Stefan cel Mare si revendica Moldova sau cei care se judeca.cu statul pentru,,nascutul viu fara cnp''
Da, o idee interesanta.
Puteti incerca sa formulati o astfel de actiune,
Dar, trebuie sa nu uitati un lucru esential: taxa de timbru judiciar, care se achita anticipat, se calculeaza conform art. 3 din OUG 80/2013, prin raportare la valoarea daunelor morale ce le solicitati.
In ceea ce priveste dorinta dvs. de a plati onorariul „procent din daune morale” trebuie sa stiti ca acest lucru reprezinta in realitate onorariul de succes, dar pentru a putea beneficia de asistenta si reprezentarea unui avocat este imperios necesar semnarea unui contract de asistenta juridica, care contine si stabilirea onorariului ce se achita la semnarea contractului.
In rest, va doresc succes, in demersul dvs.