Lipit de calcanul casei mele ,s-a obtinut o aut. de constr.pt.P+2 E+M,deci fara subsol. Imobilul meu are demisol Proprietarul a inceput lucrarile cu un subsol neautorizat ,sapand 1metru,mai jos decat fundatia casei mele.Primaria soseste in control,constata ,intocmeste PV ce prevede amenda(3000 roni),si sistarea lucrarilor cu exceptia celor de punere in siguranta a imobilului meu,si intrarea in legalitate.Proprietarul isi vede mai departe de constructie,nu prezinta nici nici un proiect...decat dupa 4 zile(inreg. la primarie,si antedatate) 2 dispozitii de santier ,Primaria revina,constata ca nu a respectat decizia de "sistare ",si-i face denunt penal.Deasemeni i se deschid dosare la judecatorie pt.contestarea procesului verbal....Intre timp,vine si ITC-ul in control ,constata acelas lucru,dar nu mi se da nici un raspuns la sesizare timp de 90 zile.Doar la tel mi se spune ca s-a cerut expertiza la subsolul neautorizat si sa stau linistita ca se va rezolva.In acest timp peretele demisolului meu de sub care a fugit pamantul de fundare,se crapa.In cele din urma itc-ul imi raspunde ca s-a intocmit o expertiza si ca expertul decide ca prin terminarea acelui subsol,de fapt s-a pus in siguranta calcanul vecin "in conformitate cu toate normele..."Merg in audienta,explic ca mi s-a afectat grav proprietatea,si mi se spune ca in acest caz sa fac si eu o expertiza. O fac,platesc,depun o nota de constatare,sa mi se acorde 30 de zile pt a depune expertiza si sa nu se ia nici o hotarare.Inainte de toate acestea introduc actiune la judecat pt "obligatia de a face",cat si pt. "ordonanta presedentiala"
Dar ITC nu baga in seama Nota de constatare inreg. de mine,si ii elibereaza cate o hartie ca s-a pus totul in siguranta exact in zilele cand sunt programate procesele.Totusi dupa depunerea expertizei mele Itc "solicita primariei print-o adresa oficiala mentinerea sistarii lucrarilor pana la rezolvarea problemelor tehnice si juridice " Deasemeni Primaria comunica prin adrese oficiale acelas lucru"mentinerea sistarii lucrarilor la adresa.....pana la terminarea proceselor si rezolvarea problemelor tehnice semnalate in expertize"
Cu toate acestea la ordonanta care se judeca dupa 5 luni,mi se respinge.
Ma poate ajuta cineva?Ce e de facut la recurs?Avocatul meu se pare ca nu stie cum sa puna problema.Stiti pe cineva care are experienta in acest domeniu?Am o gramada de acte in favoarea mea...dar el are pile.Santierul e in plina activitate chiar si acum,Am facut si plangere penala,a fost si pro tv,am poze,filme,martori....
si totusi el nu se opreste,iar primaria zice ca nu are ce sa-i mai faca sa ma adresez instantelor..si cand m-am adresat...ce-am facut!
Cel mai recent răspuns:
elena mendes , utilizator
12:31, 31 Octombrie 2009