Buna ziua!Va rog sa m-a ajutați sa înțeleg cum este posibila amenințarea cu executare silită pt o suma de 1200 lei,restanta la întreținere după 15 ani?Iata pe scurt derularea "poveștii":-2003 proces cu asociația de locatari Termoservice Iasi pt restante si penalități din perioada comunista ,când agentul termic era sistat regulat sau dacă nu sistat se încălzeau caloriferele sa nu înghețe apa in ele.Instanta m-a obliga sa achit debitele facturate dar Nu si penalităților care nu erau in regula , nefiind clare stipularile despre sau cam așa așa ceva.Daca îmi amintesc bine formularea suna ceva de genul"respinge cererea...".Si au trecut mai bine de 15 ani si primesc o Înștiințare despre executare silită in cazul care ,nu achit debitul de 1200 lei .Din 2003 am plătit regulat facturile iar in 2007 mi-am montat centrală de apartament .Singurul serviciu de care "beneficiez"din 2007 este apa potabilă si femeia de serviciu cu program doua zile pe săptămana.La un consum de 3 mc de apa cv "serviciilor" pt Asociație nu este niciodată mai mică de 85 lei.Va mulțumesc !
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt probleme distincte obligatiile dv dispuse de catre instanta de judecata si cele curente fata de asociatia de proprietari
Sunt probleme distincte obligatiile dispuse de instanta dispuse in 2003 si cele fata de asociatie dupa ce dv ati inteles sa renuntati la parte din serviciul centralizat
Pentru solutionare sume cu titlu de restanta,parcurgeti temeinic hotararea instantei
Din precizarea dv cam asa ceva ,daca imi amintesc foarte bine,nu rezulta concret ce obligatii va revin
Daca in termen legal,creditorul asociatia de proprietari nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare debit dispus de instanta,sunteti indreptatit sa va adresati instantei care prin hotarare poate dispune prescrierea dreptului de executare debit
Succes !
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt de acord cu raspunsul dat de @ynocennta, totusi dvs. trebuie sa mai cititi hotararea instantei, daca mai aveti acea hotarare.
Sunt tot din IASI si am mai putea discuta pe mesaj privat, dar in general, nici nu se poate vorbi de o executare silita, acum, dupa 15 ani.
Am o banuiala, ca este o actiune a fostului CET, acum aflat in insolventa si firma de reorganizare si lichidare este pur si simplu obligata sa "stinga" cumva toate debitele istorice aflate in evidenta lor contabila, printr-o hotarare definitiva si irevocabila a instantei de judecata.
Am cunostinta despre mai multe asociatii de prop. care de cativa ani se afla in proces cu furnizorul de caldura. Desi au pierdut absolut toate procesele intentate pana acum pe motiv ca aceste debite au fost prescrise, ei continua sa apeleze la toate formele de atac, tocmai pentru a fi siguri ca acele sume vor fi stinse din evidenta lor contabila, asa cum am mai spus, printr-o hotarare definitiva si irevocabila a instantei de judecata.
In locul dvs. as merge la sediul firmei care va administreaza cu o hartie in mana (2 ex. din care, dupa inregistrare, una ramane la dvs.). Intrebati care este chestiunea, clarificati-o si lasati-ii sa-si faca mendrele, pentru ca nimeni nu va poate executa silit dupa atat de mult timp.
Clarificati cu precizie, cine va ameninta cu executarea silita, asociatia sau furnizorul de energie termica...
Poate, pe un mesaj privat imi dati un nr. de telefon sa discutam.
Succes!
Fondul de rulment.
Owl.
Bună ziua.
Este prima dată când îndrăznesc să întreb ceva aici.
Vă rog să mă ajutați.
Fac un rezumat scurt: am cumpărat un apartament cu 0 la ... (vezi toată discuția)