avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie in calitate de martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie in calitate de martor

Buna ziua! Acum cateva luni am depus o sesizare pentru la IPJ Suceava in legatura cu un domn care afisa imagini cu un pisic spanzurat:

Numele meu este..... si locuiesc in .....
Prin acest email va aduc in urgenta la cunostinta un fapt absolut criminal si dezgustator petrecut in Romania la Suceava, unde individul ....... posteaza pe retelele de socializare poze cu o pisica spanzurata de el...
Imagini absolut de Ev Mediu romanesc care la acest ceas fac inconjorul Internetului in lume si in Facebook in momentul de fata.

Pozele si profilul acestui individ, care probabil este bolnav mental, le aveti mai jos.

FAPTELE LUI SUNT ABSOLUT CRIMINALE CU INTENTIE SI COMPLET IN AFARA LEGII DIN ROMANIA!!

De aceea, ma adresez dvs si reclam ferm faptele acestui individ care TREBUIE SA RASPUNDA IMEDIAT IN FATA LEGII PENTRU ORORILE PE CARE LE-A INFAPTUIT , ingrozind cu acest comportament o lume intreaga inclusiv pe mine.

Astfel de fapte deplorabile si si de cruzime bolnava ale unor indivizi de acest gen, pot fi considerate FOARTE PERICULOASE PENTRU SOCIETATE si oamenii ei iar din pacate acest gen de "imagine" reprezita imaginea "Romaniei de azi" in lumea secolului 21.

Va cer sa luati, asupra acestui individ ...... toate masurile legale in urgenta maxima si va rog sa aveti amabilitatea sa-mi comunicati rezolutia dvs. asupra dosarului intocmit acestui individ la adresa mea de email.

Va multumesc si va doresc mult succes in activitatea dvs. pe care eu personal o stimez.


Am trimis aceasta sesizare mai multe persoane, insa momentan doar eu am primit o citatie in calitate de martor pe e-mail. Am sunat la numarul de contact de acolo si am transmis ca nu am posibilitatea de a ajunge la data respectiva din moment ce timpul este scurt si am primit pe mail aceasta instiintare, mai mult decat atat, nu am ce declaratii sa fac in afara celor prezentate mai sus. Domnul comisar a spus ca este doar o formalitate si ca daca nu ma pot prezenta si daca nu am ce sa declar mai mult, sa nu merg.

Intrebarea mea este: pot sa tin cont de ce a spus domnul comisar si sa nu ma prezint? Nu as vrea sa ma trezesc cu vreo amenda de neprezentare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:10, 16 Mai 2018
Legea ii da dreptul sa va sanctioneze cu amenda judiciara in caz de lipsa nejustificata, se poate emite si mandat de aducere.
Da, dar in acelasi timp, stiu ca am dreptul la decontare transport si cazare in conditiile in care nu sunt din localitatea in care am fost chemata. E corecta informatia?
Aveti dreptul de a beneficia de restituirea cheltuielilor prilejuite de chemarea în faţa organelor judiciare, atunci când sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.
Incercati sa depuneti cerere in acest sens, poate vi se admite.
E posibil sa nu ii intereseze cazul si sa nu va mai audieze.
Nu cred ca o sa va amendeze.
Cel mult ar emite mandat de aducere dar nu cred nici asta...

E posibil sa il audieze si sa va cheme ulterior.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea pe site-urile de socializare Lauricius Lauricius Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv si m-ar ajuta niste pareri. Sunt hartuita pe facebook de un individ, hartuire insemnand ca posteaza comentarii ... (vezi toată discuția)
Reținere de către politie și accesarea datelor din telefon pentru că am pozat un rucsac purtat de un copil. dacă mi-a fost încălcat vreun drept, unde pot să reclam asta? PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 După tot scandalul recent cu polițistul pedofil, mi s-a întâmplat ceva halucinant în timp ce mergeam pe bulevard. Mă îndreptam spre casă si ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)