avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela

Buna ziua,
Bunicul meu are un carnet de renta viagera si trebuie semnat din motive de batranete si pt ca este nevazator dar in deplinatatea facultatilor mintale...are nevoie de o curatela sa pot semna acest carnet dar intrebarea mea este cine elibereaza curatela primaria sau biroul notariat. Pentru ca cei de la Primarie spun ca biroul notariat. Ma puteti ajuta sa elucidez aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:41, 16 Mai 2018
Nu biroul notarial.
Curatela o elibereaza instanta de tutela. Momentan nu sunt infiintare de instante de tutela, motiv pentru care atributiile acesteia sunt exercitate de autoritatea tutelara, care autoritate tutelara este Directia de Asistenta Sociala.
Deci directia de Asistenta Sociala elibereaza curatela, in baza unei adrese de la notar (in care se mentioneaza pentru ce fel de act este necesara aceasta curatela)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notari publici - neglijenta in serviciu georgemoto georgemoto Spre exemplu, la notar 2 batrani de 84 respectiv 86 au incheiat un contract de intretinere. Notarul spune ca acele 2 persoane varsnice sunt in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere sau curator? ioanaDD ioanaDD buna ziua,am urmatoarea intrebare:am in intretinere o batrina de 88 de ani,nevazator de grad 1,cu pensie de invaliditate cu asisternt personal.am vrut sa trec ... (vezi toată discuția)
Curatela persoana adulta nicolle2 nicolle2 Buza seara.Va expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt. Un unchi de 85 de ani are un fiu care prezinta anumit probleme psihice fara a fi dovedite prin ... (vezi toată discuția)