avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere pentru nunta!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere pentru nunta!

Cate zile am drept să le am libere dupa nunta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 16 Mai 2018
Procedura de acordare , numarul acestor zile trebuie sa fie reglementate in c.cm. aplicabil angajatorului sau in Regulamentul intern al acestuia.

Codul muncii:
Art. 152
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Nu exista niciun text de lege , pentru sectorul privat, care sa dispuna acordarea unui numar fix de zile libere platite pentru evenimente deosebite familiale.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere căsătorie frate sau sora ionut_boss1989 ionut_boss1989 Bună ziua Există vreo lege care să ofere zile libere unui angajat când sora/fratele acestuia se căsătorește în afara țării ? Și dacă se ... (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie bună ziua! pentru nunta fiicei am dreptul ... Gigi B Gigi B Zile libere casatorie Bună ziua! Pentru nunta fiicei am dreptul la zile libere? Lucrez la firmă privată! (vezi toată discuția)
Concediu evenimente deosebite - casatorie VivieneV VivieneV Este specificat undeva daca cel 5 zile libere platite pentru casatorie salariat se acorda intr-un termen anume? dar in situatia in care cununia civila a avut ... (vezi toată discuția)