avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa-mi mai depun actele de somaj daca incep munca??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa-mi mai depun actele de somaj daca incep munca??

Am incetat munca din motive ce nu tin de mine (adica s-au facut concedieri colective), am dreptul la somaj. Mi s-a dat decizia de somaj, am strans toate actele necesare pentru indemnizatia de somaj, si mi-am gasit de munca. Practic ar trebui sa iau somajul pe luna octombrie. Daca ma duc cu actele o sa mi se plateasca luna octombrie si voi primi si "prima" acea ca m-am angajat timp de cateva luni??
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:16, 30 Octombrie 2009
Dupa ce semnati contractul de munca trebuie sa anuntati AJOFM-ul si apoi sa duceti o copie a contractului de munca inregistrat la ITM.
Pentru a putea beneficia de cei 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj trebuie sa duceti lunar la AJOFM o adeverinta din care sa reiasa ca in ultimii 2 ani nu ati avut cu acel angajator raporturi de munca sau de serviciu.
Eu inca nu mi-am depus actele de somaj..ma mai duc sa le depun?? Practic doar o luna am fost "libera" de contract si cei de la firma la care am lucrat ne-au dat tarziu adeverintele pentru depunere la somaj si cartea de munca.
Eu zic sa va duteti si incercati sa depuneti in termenul de 30 de zile,
Puteti sa depuneti actele, nu puteti sti nicioada ce se intampla si este mai bine sa fiti asigurata. In perioada de proba contractul de munca poate inceta in orice moment fi la initiativa dvs, fie la initiativa angajatorului fara preaviz. Este unul din cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire SHELLman_baz SHELLman_baz buna ziua ! de curand postul pe care eram angajat s-a desfiintat ( 01.aprilie.2009) - si nu a fost nici o gluma. am tot citit pe forumul d-voastra cam tot ce ... (vezi toată discuția)
Somaj ebyca ebyca Pot sa-mi mai depun actele de somaj daca incep munca?? Eu inca nu mi-am depus actele de somaj..ma mai duc sa le depun?? Practic doar o luna am fost ... (vezi toată discuția)
Informatii despre intrarea in somaj hopeless1 hopeless1 buna ziua! ----1) la firma unde figurez ca angajata le-am spus ca incepand cu 31iulie sa ma dea in somaj. mi-au spus ca trebuie neaparat sa-mi dea preaviz ... (vezi toată discuția)