avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Pot sa-mi mai depun actele de somaj daca incep munca??

Eu inca nu mi-am depus actele de somaj..ma mai duc sa le depun?? Practic doar o luna am fost "libera" de contract si cei de la firma la care am lucrat ne-au dat tarziu adeverintele pentru depunere la somaj si cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 30 Octombrie 2009
1. Daca depuneti actele la somaj mai tarziu de 30 de zile de la data concedierii veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelol la AJOFM.
2. E bine sa va inscrieti intai la somaj si apoi sa va incheiati un alt contract de munca deoarece veti putea beneficia de 30% din indemnizatia de somaj pe toata perioada cat ar fi durat somajul.
3. Pentru asta trebuie sa incheiati un contract de munca pe eprioada nedeterminata si sa nu fi mai lucrat la acest angajator in ultimii 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi mai depun actele de somaj daca incep munca?? ebyca ebyca Am incetat munca din motive ce nu tin de mine (adica s-au facut concedieri colective), am dreptul la somaj. Mi s-a dat decizia de somaj, am strans toate actele ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de somaj? nomak nomak daca am lucrat un an si 5 luni si mai am inca 2 ani de facultate cand pot primi somaj? va rog sa-mi raspundeti (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic cand firma e in lichidare DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la situatia mea si as dori sa ma ajutati. Am terminat CIC in 20 noiembrie 2009 si firma la care urma sa ma intorc ... (vezi toată discuția)