avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Buna ziua. Am si eu o intrebare: daca am facut contract vanzare cumparare intre sotul meu si tatal lui pentru casa in care locuim si i s.a dat si 1/4 din teren unde se afla si casa vanzatorului dar nu specifica zona exacta care este a lui ce pot face in afara de o dezmembrare si partajare? Multumesc. Se poate scrie cumva in contract ca eu nu doresc decat partea din fata a casei si restul ii ramane vanzatorului?( adica intr.o curte sunt 2 case si tot terenul este de 932 m. Cu tot cu gradina)
Cel mai recent răspuns: Sofia955 , utilizator 20:17, 16 Mai 2018
Păi tocmai ca nu stiti care e porțiunea respectiva, trebuie incheiate înainte dezmembrare și partaj. Prin dezmembrare tocmai asta se face: se identifică și se delimitează lotul, iar prin partaj se atribuie in proprietate exclusivă.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferența dintre partajarea unui imobil și apartamentarea ... Psheep Psheep Care este diferența dintre partajarea unui imobil și apartamentarea acestuia? În urma decesului mamei mele, care era proprietara imobilului despre care ... (vezi toată discuția)
Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare ... ionelitaroby ionelitaroby Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere pana la decesul lor , din unele neintelegeri intre ei si ... (vezi toată discuția)
Cerere dezmembrare 80raducu 80raducu Bună seara, În urmă cu 9 ani, în urma unui partaj succesoral am dobândit un teren pe care se află o casă. Terenul respectiv,(întregul) in urma ... (vezi toată discuția)