salariatul poate reveni la serviciu oricand (de cand i se suspenda contractul si pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani) din concediu de crestere a copilulu?
angajatorul poate refuza sa-i intrerupa suspendarea contractului inainte de ziua in care copilul implineste 2 ani?
Pe perioada celor 2 ani, propriu-zis pana cand copilul implineste 2 ani, angajatul are dreptul de a reveni oricand la serviciu si apoi iar in cancediu ori de cate ori considera necesar.
salariatul poate reveni dar nu e obligat.In ceea ce priveste angajatorul, nu se intampla prea des aceasta situatie.Cred ca poate sa-i refuze intoarcerea la munca si mai mult decat atat, nu cred ca angajatorul poate fi obligat in vre-un fel...;)
Se intampla ca pe postul unei persoane aflata in concediu crestere copil sa fie angajat cineva pe perioada determinata. Acest lucru il poate determina pe angajator sa nu fie atat de prompt in a va reprimi la lucru inainte de data la care stia ca va intoarceti.
Dar, pe de alta parte, este dreptul dvoastra, asa ca, eu zic sa va intelegeti cu angajatorul asupra unei date care sa convina amandurora.
Orice persoana angajata pe postul unei persoane aflata in CIC are precizat in CIM faptul ca inlocuieste pe X aflat in CIC, iar contractul acesteia inceteaza o data cu revenirea la serviciu a persoanei aflate in CIC.
Daca angajatorul nu a procedat asa inseamna ca nu a ocupat pozitia persoanei aflate in CIC.
Puteti reveni oricand din CIC, unde-i lege nu-i tocmeala.